Beázó panel (tudásbázis)
Most tartok ott, hogy birtokvédelmet szeretnék kérni a lakásra. tájékoztatom a közös képviselőt, hogy a következő beázásnál a jegyzőhöz fordulok.
ha megkapom a birtokvédelmet, 3 napja lesz megcsináltatni, különben megbüntetik a lakóközösséget... és már sz@rom le, ha utálni fognak, de ne ázzon már a gyerek szobája!
kértem már a biztosítót, hogy küldjenek kárszakértőt, hiszen az ő érdekük is, hogy ne kelljen újra és újra fizetni. erre közölték, hogy náluk csak kárbecslők vannak, kárszakértőjük nincs :o, így kijönnek, fotóznak (már ha kijönnek és fotóznak, és nem pedig telefonba mondanak be egy összeget), fizetnek.
a kárbecslő szerint HA a felső lakás ablaka miatt ázunk, akkor azt a polg.mesteri hivatal felé lehet bejelenteni, és magánlaksértés címén megbírságolják őket, illetve kötelezik a hiba kijavítására... de ugye ehhez tudni kéne, honnan jön be az esővíz.
nem tudom, hogy ég-e, és mennyire. mi 4 éve lakunk itt, azóta ázik is (gondolom előtte is ázott, csak albérlők voltak, azok meg sz@rtak rá), és már a 2. közös képviselőt fogyasztjuk.
hogy ő felveszi-e a lóvét a felújításra/hibajavításra, nem tudom. mi mindig bejelentjük hogy festenénk...
nálunk már kikenték az egész kockát körbe. nálunk kettőt, felettünk kettőt. szóval a két lakás közötti teljes hosszat, illetve a függőleges részeket. sőt, utána 1 évvel az egész épületet, és akkor újra a mienket is.
fölöttünk áznak padló felől, de minimálisan. ezért is gondolnám, hogy az ő ablakuk a hibás...
de nincs, aki ebben megerősítene.
egyáltalán nem is tudom, hogy kihez kéne fordulni... aki nem csak szigetel/javít, hanem ért annyira a szerkezethez, hogy meg tudja mondani: hol lehet a hiba.
Két betonelem közötti résnél. Először csak ott maszatoltak, ahol sejtették, hogy befolyik, de valójában sokkal szélesebben kellett.
A fölöttetek, és alattatok lévő lakás is beázik?
a ház biztosítására megy... na de az nem megoldás, hogy kifestetek, aztán meg a következő esőnél megint ázunk :(
kívül újra szigetelték a hézagokat, elvileg/állítólag végignézték az ablakokat, a párkányokat kiszilikonozták... és a víz csak jön és jön...
Nálunk létezik tömbbiztosítás, ebből a lakásszövetkezet megjavította kívülről a falat, belülről pedig térítette a festés költségét.
Mindenképpen innen közelítsétek meg, ne a saját biztosításotokra javítsatok.
4emeletes panelban lakunk a 3.-on. hosszú ideje gond, hogy északi széllel járó esőnél az északi oldalon végig beázik (értsd: nem átnedvesedik, hanem szó szerint csöpög, folyik a víz!) a lakás az ablakok felett a PLAFONNÁL.
már toldozták, foltozták, hézagszigeteltek (bár, szerintem elég gyatrán), de semmi javulás.
aki már unja, hogy hívjuk, azt állítja, a tetőről ázunk (jó vicc :) és a tető csak akkor vizes, ha É-i szél is fúj :)), aki már azt is látta, a felettünk lakóra fogja...
már nagyon kéne valamit kezdenünk. évente 2-3x kellene festenünk, hogy rendben legyen a lakás, de biztosító csak 1x fizet (már ameddig tűr).
a gyerek szobája az egyik, ami ázik. félek, nehogy baja legyen ettől az állandó állott párától, nedvességtől, télen penésztől (ami egy flakon penészgátló után is 2 héttel újra megjelenik)
én úgy gondolom, a felettünk lévő párkánya miatt ázunk.. de amíg erre nincs bizonyíték, addig nem kötelezheti senki, hogy tetessen fel másikat, mert aztán ha a következő esőnél újra jön a víz, mit csinálok???
volt már valaki hasonló helyzetben?
megoldás?
mit tegyünk, hogy normálisan élhessünk a lakásunkban?