Bankszámla lemondáshoz mit kell bevinnem a bankba? (tudásbázis)
Sikerült megszüntetnem. Bankkártya és személyi igazolvány kellett, na meg rengeteg idő, mert jelentem több, mint 45 perc kellett ahhoz, hogy megszüntesse a kisasszony a számlámat. Ide engedély, oda engedély... Áááááááááá csak hivatalos ügyet ne kelljen intézni!
Köszi mindenkinek a segítséget!
Nem feltétlenül kell bemenni a bankba, elég kérvényt írni, abban el kell küldeni a hozzá tartozó bankkártyát.
A kérvényt két tanúnak alá kell írnia és minden adatodnak szerepelnie kell benne, név, lakcím, születés, szem. ig. szám, taj szám, ilyesmik. Én így szüntettem meg, mert nem tudtam bemenni, mivel külföldön élek, de az ingyenes diák junior kártyámon, amin még 2ezer forint volt, mikor betöltöttem a 25-öt, akkor automatikusan átváltott felnőtteknek való kártyára és nagyon gyorsan mínusz 5ezer valahányszáz forint volt rajta... Anyum bement befizette nekem a pénzt rá, hogy ne legyen mínuszba, de megszüntetni nem tudta, így telefonon megérdeklődtem, hogy hogyan lehetne megoldani, akkor kiszámolták, hogy mennyi pénzt kell még rátenni, mert a megszüntetésnek is volt díja, plusz egyéb levonások és akkor mondták, hogy küldjek egy kérvényt, elmondták, hogy mi legyen benne. Ezzel szerencsére letudtam.
Bizony. Én két hete váltottam, 20 perc alatt túl voltam rajta. :))
A kártyámat kilyukasztotta, és azt hiszem 195 Ft-ot kellett még befizetnem.
Szerintem elég az igazolvány, de ha gondolod elviheted. Ha van kártyád is hozzá, azt mindenképpen vidd el.
Arra számíts, h lesz vmlyen ktg, amit a még rajta lévő pénzből szoktak levenni.
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Lehet úgy bankszámlát nyitni, ha az illető akinek a nevére nyitják nincs ott a bankban?
- OTP bankszámlára akkor is tudok utalni pénzt, ha nekem semelyik bankban sincs számlám?
- Hogy tudok külföldi bankba utalni bankszámla nélkül?