Bankkártyás/mobil fizetés? (tudásbázis)
Fizetett már ma valaki bankkártyával?
Nem tudtam fizetni a Hermes kertészboltban. Állítólag az automaták sem használhatóak.
Nézd meg a revolutot, pénzügyes ismerőseim azt használják. Állítólag biztonságosabb.
Én még nem vettem a fáradtságot hogy megnézzem.
Az imént fizettem a lottót interneten az otp-s számlámról.
Elküldi a kártyaadatokat a bankba azonosításra. Be kell lépnem az applikációba (ujjlenyomattal), majd jóvá kell hagyni a fizetést (ujjlenyomattal). Ezt követően a Szerencsejáték oldal is vált és nyugtázza a fizetést.
Miért nem próbálod ki? Úgy a legegyszerűbb rájönni, hogy hogy működik. :) Amúgy beírod a kártya adatait, és kész, levonják a pénzt. Plusz azt hiszem, mostmár minden banknál kötelezően jóvá kell hagyni SMS jelszóval vagy a netbank applikáción keresztül is.
Az appos fizetés általában úgy működik, hogy el vannak mentve a kártya adataid és egy kattintással ki tudod fizetni amit kell. Pl. ételrendelős appokban ilyen szokott lenni.
Nekem viszonylag biztonságosnak tűnik, évek óta amit csak lehet online kártyával fizetni azt úgy fizetem, és még sosem volt semmi gond, de lehet hogy csak én vagyok extra szerencsés.
Eddig mindig készpénzzel fizettem, néha pedig kártyával vagy kártyával paypalon, de ez mindig boltban történt. Ha a neten rendelek valamit előre fizetéssel és nincs utalási opció csak bankkártyás fizetés az hogy működik? Hogy kell ezzel fizetni?
A másik meg hogy láttam a neten a bolt taxi társaságot, ahol applikációval lehet taxit rendelni és applikációval lehet fizetni. Ez hogy működik?
Mennyire biztonságos ez az applikációs vagy bankkártyás fizetés?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Ellopták a bankkártyám adatait! Valaki járt már így?
- Online bankkártyás fizetés napok óta nem működik, mit lehet tenni?
- Sikertelen bankkártyás fizetés esetén mennyi a könyvelési idő?
- Mi a véleményetek az interneten bankkártyával történő fizetésekről?
- Horvát autópálya díj fizetése, bankkártyával?
- OTP bankkártyás fizetés mikor jelenik meg a számlatörténetben?