Sziasztok! Megjöttem Horvátországból. Elmondom a tapasztalataimat, hátha valakit még érint. Hazafelé a zágrábi autópályakapunál fizettem bankkártyával. Sokkal gyorsabb volt, mint a készpénzes kapu, ott több mint 3 km-es sor állt. És megkaptam az eredeti kérdésemre is a választ: nem lehet hitelkártyával fizetni, csak rendes bankkártyával.Nem volt kezelő, én dugtam be a kártyát, és nem kért pin kódot. Ezután mindig kártyával fogunk fizetni.
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a bankkártyás kapunál van-e kezelő, aki beírja, hogy mennyit fizetek, vagy automatikusan megy? A terminál érintős, vagy hagyományos, és kér-e pin kódot?
Az mindegy, hogy hitel vagy bankkártya. A kártya típusa a lényeg. Ha jól emlékszem jó a Mastro, Mastercard, Visa. Nekem van Mastro és Mastercard is, de már nem emlékszem, hogy melyikkel fizettem.
Király dolog, egy kütyü, előre feltöltöd pénzzel, külön sáv van az ENC-seknek, gyorsabb és rugalmasabb mint fizetni kapunként. Ami összeget nem használtál fel, azt visszafizetik.
Tavaly ezzel mentünk, ezért nem is emlékszem milyen fizetési módok voltak, mert csak lassítottunk a kapunál, meg se kellett állni.
Azt írják, hogy mindenféle hitel- és egyéb kártyát elfogadnak, de szükség esetére legyen az utasnál készpénz, hogy ha nem működne valami, akkor is tudjon fizetni.
Én eddig amit hitelkártyával kértek fizetni, mindig fizethettem sima bankkártyával. De biztos jön majd valaki, aki fizetett már arrafelé autópályadíjat.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemsokára Horvátországba utazunk. Az autópálya díjat eddig mindig készpénzzel fizettem, de most szeretném bankkártyával. Az a kérdésem, hogy lehet-e hitelkártyával fizetni, vagy csak rendes bankkártyával? Köszi előre is.
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.