Bajban vagyok? (beszélgetés)
Azért nem gondoltam,hogy még ezen a fórumon is bele lehet kötni valakibe,de tévedtem.
Bizony az én felügyelőmnek,konkrétan a nagymamámnak gratulálni is lehetett.
Lehet,hogy azt nem tudta,hogy a higany mérgező,de viszont arra megtanított,hogy ne kössek bele másokba minden ok nélkül.
A '70-es születésűre reagáltam ;)
Amúgy úgy kerültek otthonra ilyen kincsek, mint pl. nagyapámnál. Találta az öreg a vállalatnál. Aztán a gyerek kezébe meg úgy vándoroltak a nagyon nem odavalók, hogy eszes és jól képzett volt a tata, de tett nagyígyvben a kölkökre.
Nem lesz semmi bajod, hacsak nem nyelted le.
Egy csomó kórházban már nincs is higanyos.
Miután eltört a lázmérő én a golyókat moziba és uszodába is elvittem. Érezzék milyen a szabadság!
nem 70 éves hanem az 1970-es évek szülötte így értettem :)))
én is játszottam vele.. :P volt a szerszámos szekrényben egy üvegbe (máig nem tudom minek) de néha előszedtem és elszórakoztam vele. még a kezembe is vettem belőle, bajom nem lett
vigyázz, mert halálra fogsz fagyni.
:D Én gyerekkoromban jártam így..eltört,a higany elgurult a parkettán és én szuperűl eljátszottam vele legalább 10-15 percig :)))Mamám bejött,picit leszidott-nem nagyon,mert beteg voltam-és elmondta,hogy nagyon mérgező ám..de még élek,és ez legalább 25-26 éve volt.
Aki '70-es, már akár taníthatta az édesanyám, de az én első kémiatanárom is a főiskolán tanulta amit nekünk tanított, pedig ő már 75-80 éves lehet most, úgyhogy ez nekem sehogy se jön ki.
Azt el tudom képzelni, hogy valaki mint diák átsiklott felette, de azt nem, hogy egy erősen mérgező anyag, amivel a hétköznapi életben találkozni lehet, kimaradt.
Ha valaki gyerekként rengetegszer játszott vele, akkor neki volt egy felügyelője vagy szülője, akinek gratulálni lehet, még akkor is ha ez 1960-ban volt.
Azért nézz körül, hogy az összes golyót megtaláltad-e, nehogy egy "elfeküdjön" valahol.
nem feltétlenül. ha a 60-as 70-es vagy korábbi évek szülötte előfordulhat hogy efelett elsiklottak akkoriban még ha ismert is volt a veszélyessége.
Én minimum egy százasra tippekel, akkoriban elnézhető volt, ha az elemi iskolában nem hallott róla.
hány éves vagy hogy azt írod akkoriban?
De jóóóó. Akkor szerintem be is csukom az ablakit, mert tényleg meg fogok fázni! :(
Gyerekkoromban rengetegszer játszottam vele...
Jó kis hecc volt.
Akkor még nem lehetett tudni róla,hogy veszélyes.
Még itt vagyok...még.
nem lesz bajod nyugi. :))
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom nem bemesélni magamnak, h esetleg lesz valami bajom. De annyi mindent írnak! :/ Viszont a személyes tapasztalatoknak jobban hiszek!
én is ugyanezt csináltam :)) bár azzal a különbséggel hogy tisztában voltam vele hogy nem játék a higany. te tök aranyos ahogy gurul minden fele :)))
Előfordul. Nem egyszeri néhány perces érintkezéstől lesz bajod, nagy valószínűséggel, pl. ha egy héten át mindennap bevágnál két tengeri halkonzervet, több higany jutott volna a szervezetedbe sokkal.
abban nem vagyok biztos, hogy a fertőtlenítős kézmosásnak, felmosásnak van-e bármi jelentősége, hiszen nem fertőtő a higany, nem bacikat kell elpusztítani, egyszerűen csak a szervezetbe felszívódva egy bizonyos mennyiség után mérgező.
de nem vagy bajban véleményem szerint.
Ha kint van a szemét nyílt légtérben, akkor a fennálló helyzethet képest rendben van.
Sajnos erre később jöttem csak rá! :( Aztán annyira bepánikoltam, h a szemetet is kivittem! Több ilyen biztos nem lesz. Ez volt az utsó higanyos szerzet szerencsére!
Lerakódik benned, mint az a higany, amit megeszel. Ennyitől nem lesz bajod, de máskor azért nem fogsz játszani vele, ha szépen kérlek, ugye? :)
Mellesleg az amalgámos fogtömésben is van higany... Pontosabban az higany más fémekkel "ötvözve"... Szóval ennyitől még nem lesz bajod!
Vaslószínűleg nem lesz bajod, ha nem nyelted le, nem párolgott...
Viszont a szemétbe dobni nagyon nem okos ötlet!! Patikába kéne ilyenkor vinni a darabokat is, meg a higanyt is, hogy mint veszélyes hulladék legyen kezelve!!!!!!!!!!!!
:) Megpróbálok megnyugodni, és lassan becsukni az ablakot, mert a hidegtől leszek még a végén beteg! :/
Tudatlanság... tényleg nem tudtam... nagyon ciki és szégyellem. Annyit tudtam, h mérgező, de azt nem h belélegezve is. Ez azért rendesen lemaradt sajnos! :(
:) Ne tévesszen meg a korom (25), olyan aranyosan gurult jobbra-balra. Meg a kicsiket úgy szedtem össze, h egy irányba tereltem. Na jó max 5 perc volt, de tetszett. Ezért gondolom, hogy ez már játéknak számít! :D
További ajánlott fórumok: