Bableves (beszélgetés)
11. Mazsinka (válaszként erre: 10. - Bolygó hollandi)
2013. máj. 8. 08:41
Igaz! :D
10. bolygó hollandi
2013. máj. 7. 09:54
:DDDDDDDDD
Elég a másnap is,ha meleg van :))
9. Mazsinka (válaszként erre: 1. - Tunderke0701)
2013. máj. 7. 09:22
Hagyd kint a konyhapulton három napig 30 fokban! Garantált a siker! :D
8. bolygó hollandi (válaszként erre: 6. - 5e76004fb5)
2013. máj. 7. 09:21
Én sosem szoktam :)
7. forrest2010 (válaszként erre: 5. - Smudlaagi54)
2013. febr. 18. 13:01
Hűha !!! Ez valami új ? Ilyet még sose hallottam ! A bableves az bableves - a tojásleves + tojásleves ! nem ?
6. 5e76004fb5
2009. júl. 7. 12:12
a szárazbabot be kell áztatni
5. smudlaagi54 (válaszként erre: 1. - Tunderke0701)
2009. júl. 6. 20:17
Ha a hideg bablevesre gondolsz,akkor megfőzöd a babot zöldséggel fokhagymával,de mindenféle hús nélkül.Aminkor puha a bab(50 dkg babhoz)5-6 tojást villával felversz,és belecsorgatod a levesbe.Elzárod,és ha kihűl,berakod a hűtőbe.Hidegen tálalod,tejföllel ecettel kínálod!Ilyenkor nagyon finom!
4. tunderke0701
2009. júl. 6. 16:09
köszönöm indulok főzni nagyon aranyosak vagytok,hogy ilyen gyorsan segitettetek.
3. bajusz9
2009. júl. 6. 16:00
Tedd fel főni a (barna, vagy tarka) babot kolbásszal, füstölt hússal, babérlevéllel, egy egész hagymával. Ha megfőtt, tejfölös rántást, vagy habarást tegyél bele, és ecetet.
Én így szoktam, és nagyon finom.
2. agica81
2009. júl. 6. 15:58
Sós vízben megfőzöd,világos rántás rá,tejföl és ecet bele.A vízbe tegyél még babérlevelet is.Van aki a ránrásba tesz egy pici pirospaprikát és apróra vágott hagymát is.Úgy kicsit magyarosabb.Az a zöldbabra vonatkozik a szárazbabot is ugyanígy kell csak abba mi nem szoktunk pirospaprikát meg hagymát se rakni.
1. tunderke0701
2009. júl. 6. 15:55
ki tud segiteni nekem,hogyan készititek a savanyubablevest?
További ajánlott fórumok:
- Hagymás bableves
- Elrontottam a bablevest, hogyan tudnék még javítani a helyzeten?
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Az elsozott ételt, hogy hozzátok "elfogadható" állapotba? pl.csülkös bableves?
- Hány napig áll el a Jókai bableves a hűtőben?
- Csülkös bableves, recept segítség.