az új csok+szal és a babaváróval az a probléma, hogy felverik az ingatlanárakat újra. Vagyis egyre több hitelt kell majd felvenni a fiataloknak, ha házat akarnak venni
Mondjuk lehet nem a falusi csokba kéne önteni az adónkat, vagy úgy általában a sok olyan egyéb szarba amitől drágábbak az ingatlanok és akkor kevesebben éreznék a szükségletét annak hogy kiköltözzenek.
Ha a szülők nem tolnak a gyerek alá egy lakást vagy házat, hitel nélkül esélye sincs a mai fiataloknak. Régen legalább a hitelbe nem kellett beledögleni. Most meg... Már pedig a mai fiatal is előbbre akar jutni, inkább hitelt vesz fel, h legyen saját tulajdona és ne kelljen albérletben élnie, ahonnan max akkor szabadulna, ha a szülei meghalnak és örökli az ingatlanjukat. Ez persze csak akkor, ha egyke és nem kell a testvérekkel az örökségen osztozkodni. Másik lehetőség, h kimennek külföldre dolgozni, pénzt gyűjteni. Csábító jövő...
Teljesen egyet értek! Ha valaki "gyermekvállalás" miatt kér hitelt,azért azt nagyon meg kell fontolni! Mert mi van,ha bármilyen oknál fogva nem sikerül?
Én anno 2004-ben vettem fel "szocpolt" meglévő kisgyermekre mellé nagyon kedvező államilag támogatott hitelt. Gyönyörű házat építettem belőle,sőt még egy autót is tudtam venni a megmaradt pénzből,no de ez mikor is volt már???
Ma semmilyen hitelt nem vennék fel,főleg nem a babavárót!
amennyire én tudom, az alapkamathoz nézik a kamatot, tavaly pedig az magas volt. Szóval húzzatok bele és hozzatok össze legalább egy gyereket 5 éven belül, vagyis nektek ezek szerint kevesebb mint 3, különben piaci kamatozású lesz, és a büntetőkamatot is nyöghetitek
Most kaptunk egy levelet, hogy a tavalyi évben 819 ezer Ft volt a babaváró hitelünk kamattámogatása. Amit azért nem értünk, mert pl. 2022-ben ugyanez 360 ezer ft volt. 2020. Augusztusban vettük fel. Ha jól tudom, 5 évig fix kamatperiódusú.. tehát nem értem, most ez így mi?? Jövő év augusztusában jár le..ha nem sikerül addig a baba, elméletben 1,8 millió körül kellene lennie a kamatnak amit egyben ki kell fizetnünk...de ez a tavalyi kamattámogatás után már nem tudom hogyan van.. Van aki tudja??