Tudunk felvenni így CSOK-ot vagy Babaváró hitelt? (tudásbázis)
Szerintem ezt olvasd el:
Nem feltétlen kedvezőtlenebb.
A Csok egy válás vagy a gyerek meg nem születése esetén iszonyú szívás.
Mi egy gyerekre szerettük volna felvenni 2016-ban, de a bank teszetoszasága miatt végül nem éltünk vele. Egy gyerekre valami 700 ezer Ft körül lett volna, az eladó meg már nagyon türelmetlen volt. Fontosabb volt, hogy ne adja oda másnak, így inkább hagytuk a csokot.
Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy az az egy gyerek ennyi idő alatt nem fog megszületni. Márpedig sajnos így lett.
Az ideg ölne meg, ha ott ketyegne a fejünk felett az óra, hogy lassan lejár az öt év, ami az első gyerek megszületésére nyitva áll.
A férjem tartozása már egy nagyon régi sztori, még az előző házasságából, nekem ahhoz semmi közöm. Abba nem mennék bele hogy hogyan és mit rontottak ott el, az már a múlt és nem tartozik ide. Viszont én egy percig nem félek hitelt felvenni mert azt nézem hogy most mi van. Mindkettőnknek biztos munkahelye van magas fizetéssel, a pénzzel én mindig is jól bántam, a férjem is jól bánik a pénzzel mellettem.
És amúgy sem írtam egy szóval sem hogy nekem lenne bármi közöm az adóssághoz, úgyhogy köszi de én még soha nem voltam eladósodva ;)
Sziasztok!
Pár hónapja összeházasodtunk a párommal és most házat szeretnénk venni. Eddig csak banki hitelben gondolkoztam mivel nem terveztünk gyereket. Viszont mostanra jutottunk el oda hogy belevágnánk a baba projektbe, így felmerült a CSOK és a Babaváró hitel is. A probléma az hogy csak én vagyok hitel képes, a férjem BAR listás.
Fel tudnám így venni valamelyiket vagy mindkettőnknek hitelképesnek kell lennie és csak együtt vehetnénk fel?
Köszönöm a válaszokat!