Baba velünk vagy külön szobában? (beszélgetés)
Terhesen eldöntöttem, hogy a fiam külön szobában fog aludni, és nem lesz cumija. Aztán az első éjjel cumival a szájában, köztünk aludt :) - ennyit az elvekről...
A cumit 3 évesen tudta letenni gond nélkül (nem erőltettem előtte), viszont a köztünk alvás még mindig mindig megvan :( Már 4,5 éves, és őszintén, nagyon zavaró, egyikünk sem tudja normálisan kipihenni magát - no meg a házaséletre sincs jó hatással :( Próbáltuk már különféle módszerekkel rávenni, hogy aludjon a szobájában, de sajna még nem jött össze :((
Nálunk a lány külön ágyban alszik újszülött kora óta de egy szobában,neki ez nyugtató és elfér...
majd talán tavasszal ha lefestjük a kisszobát átkerül,de még nem..
Mi egy szobában alszunk a kisfiunkkal (5 hónapos), de külön ágyban alszik. Soha nem altatjuk magunk mellett. Kezdetektől ragaszkodtam hozzá, hogy tanulja meg, hogy a kiságyban aludjon el. Ha nagyobb lenne a lakásunk, már biztos külön szobába tettük volna, de egyenlőre ez nem kivitelezhető. Nekem nagyon jó, hogy egy légtérben vagyunk, mert ha már mocorog, fent van, azonnal meghallom (ébren alszom :)) és megyek is hozzá. Így nem is sírdogál, mert nem váratom meg.
Szerintem az első hetekben nem gond, ha egy légtérben van a baba a szülőkkel, úgyis sokszor kell kelni hozzá. Később, ha van rá mód ajánlott külön szobába rakni.
Sziasztok! Nekünk két lányunk van, mindkettő az első pillanattól külön szobában alszik. És szerintem talán pont ennek köszönhető, hogy nagyon hamar leszoktak az éjszakai evésről, így én is többet tudtam pihenni. Volt olyan is, hogy mire átértem a szobájukba (kb. 10 másodperc) addigra abba is hagyták a sírást és maguktól aludtak zovább. Ha mellettem lettek volna, akkor azonnal felkapom és ezt megszokták volna, akkor lehet, hogy még moist is kelnénk éjjelente.
A másik véleményem pedig az, hogy attól, hogy imádjuk a gyerekeinket, azért még nem csak körülöttük forog a világ. A férjem dolgozik, nekem egész nap a gyerekekkel kell foglalkoznom, főzni, mosni, takarítani, sétálni menni stb: hogyan csinálnánk ezt, ha éjjel nem tudnánk magunkat kipihenni, mert köztünk, vagy mellettünk alszik a gyerek?
Sears:
Éjszakai gondoskodás
Nálunk nagyon szépen lekövethető az önállósodás. Velünk alszik még, de rengeteget változott az utóbbi időben, lassan saját ágyba szeretne menni és aztán majd úgyis külön szobába. Sears is kétéves korra írja ezt az önállósodást. És ami nagyon fontos, hogy ez az ő döntése, nem én erőszakolom rá. Kistesóval is így leszünk. Nekem ezt súgta az anyai ösztön. Nem tudnám külön tenni és nagyon jókat alszunk együtt. De ez egy kényes téma és nagyon egyedi.
Nálunk az első naptól külön szobában alszik Máté.
Igaz, egy pici, 2 szobás lakásban lakunk, van légzésfigyelőnk is.
El nem tudnánk képzelni, hogy Máté közöttünk alszik, illetve a mi szobánkban.
Bizony keltem 3 óránként én is éjjel szoptatni, de nem volt nagy távolság a 2 szoba között:)
Nálunk már úton van a baba, de az nem is volt kérdéses, hogy külön szobában legyen. A párnak is meg kell, hogy maradjon a saját tere, szobája és a babának is jó, ha az elejétől a saját kis szobájában van. Arról nem is beszélve, hogy az apuka aki hétközbe dolgozik, tudjon éjszaka pihenni.
Ismerek egy közeli párt ahol már 5 éves a gyerek, de a gyerek kiságya érintetlen, mert a pici mindig velük aludt, a mai napig és nem tudják átszoktatni a gyerekszobába. Az együtt alvást a picivel semmiképpen sem tartom egészségesnek.
Szia!
Mi kezdettől fogva külön szobában altatjuk a manót. Sokkal nyugodtabban alszik, mintha mellettem lenne. Én részben azért döntöttem így, mert a barátnőmnél láttam, hogy ők egy szobában aludtak és a mai napig nem tudják külön altatni a gyereket pedig már 4 éves.
szia!
bár nekem még nincs gyermekem, de a családban (párom tesóinál) van mindkettőre példa
egyikőjüknél külön szoba van, másikójuknál kettejük között alszik...
természetesen nagyon kényelmes, hogy amíg kétóránként eszik, ott fekszik melletted és amikor csak kell szájába adod a cicit :)
csakhogy később nagyon nehéz lesz kiszoktatni onnan... meg nem hiszem, hogy nyugodtan lehet úhy aludni, hogy közvetlenül melletted fekszik egy kicsi test :) mindig vigyázban alszanak...
persze ez a másik véglet...
nem azt mondom, hogy a másik gyerkőc sosem kötött ki a szülők között az ágyban, de láthatóan nagyon jól működik a különszoba dolog...
ha nem is külön szoba, de külön ágy mindenképpen jó, szerintem, én is ezt követem majd...
kell a gyerkőcnek is, és a párnak is külön "tér"
Sziasztok!
Szeretném olyan anyukák véleményét olvasni,akik úgy döntöttek,hogy az újszülött babájukat külön szobába költöztették.Miért döntöttek így és hogyan oldották meg az első hónapok nehézségeit éjszaka(Pl:2 óránkénti etetés stb)? Személy szerint én el sem tudnám képzelni,hogy nem a mi szobánkban(szinte mellettem) alszik a gyerekem míg csecsemő(hisz szüksége van az anyai közelségre),bár én tartom azt a véleményt is,hogy ezért nem fog nehézséget okozni a későbbi külön szobában való alvás. Legalább is remélem :-)Szóval kíváncsi lennék,hogy ki hogyan oldotta meg ezt a kérdést és ki miért döntött ez együtt ill. külön szoba mellett :-D
Szép napot Mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Altatás külön szobában
- Fürdőszobában a wc is, vagy külön?
- Újszülött babátok hol alszik/hol fog aludni?Külön szobában vagy a ti hálótokban?
- Altatnád külön szobában a babát amig nem alussza át az éjszakát?
- Mit tegyek, ha gyermekem nem akar külön szobában aludni?
- 20 hónapos kislányom éjjel felsír, mintha félne valamitől. Külön szobában nem marad meg, velünk alszik reggelig. Mi lehet a baj?