Baba mellett újra tanulnék (beszélgetés)
nekem van sok otletem, de kenel te is hozza, hogy megvitassuk. :)
de meg midnig nem valaszoltal a 2-ben foltett kerdesemre, felsofoku nyelvismerettel rendelkezel valamilyen nyelvbol?
Oxocica, nem avalszoltal a kerdesemre, amit 2. hsz-emben tettem fol.
egyebkent milyen vegzettseggel rendelkezel?
felsofoku vegzettseged van mar valami?
Hat az osszeveszes mar csak ilyen. Természetes velejaroja a forumoknak. Ne is torodj vele :-)
Az jutott eszembe hogy egy volt pasim nagyon szerette az angol nyelvet. Angol tanarnak akart tanulni de vegul nem vettek fel az egyetemre. Kb 32 eves koraig csak lezengett az eletben. Aztan hallottam hogy elkezdett szinkronokat kesziteni. Egesz sok mostanaban moziban futo filmnek o készítette a szinkronjat es mellette TV sorozatoknak is csinalja. Nem hiszem hogy tanulta volna a szakmat, max elvegzett valami tanfolyamot, bar azt is ketlem. Egy masik ismerosom meg magyar feliratokat keszitett franica filmek ala. De o tanulta a szakmat, legalabbis a programot amit hasznalnak a feliratozashoz.
Tuti gyerek függő is az egyértelmű. Nekem a fiam születésétől kezdve átaludta az éjszakákat meg a nappal nagy részét is 6hónapos korig. Akkor voltam bent 3szor a kórházban. Ez annyira megviselte, hogy első nap nem evett semmit. Senkitől nem fogadta el a cumisüveget pedig anyatej volt semmi tápszert nem kapott, csak annyi cumisüvegből. Azt mondták hogy déltől már nem is sírt a kajáért csak feküst és nézett maga elé. Este be kellett hozzám hozni mert már félő volt hogy kiszárad mivel inni se ivott. Aztán tőlem elfogadta a cumisüveget és utána már ment a többieknek is. Azóta olyan szinten anyás, hogy nem lehet letenni a kiságyba és nem én erőltettem rá magam, sőt napközben sokszor van hogy leteszem hogy egyedül játszon, találja fel magát. Még velem kell hogy aludjon, mert amint leteszem a kiságyba ordít és patakokban folyik a könnye. Ráadásul jön 2 metszőfoga tegnap is egy órát üvöltött éjjel. Így nem lehet tanulni, főleg egy keményebb témában mint esetemben a közgáz.
OxoCica igazából meg is lehet csinálni meg nem is. Te ismered magad mennyire vagy elszánt és kitartó, meg a gyereked hogy mennyire nyugodt és hagyj téged a tanulásban. Az én fiam nem olyan :)
hat na, pont ezt modnom, hogy ha nincs segitseg, es olyan a pici, akkor lehetetlen szinte. :-(
de egyebkent alapvetoen a tolmacstanfolyam miatt szoltam hozza a topikhoz, de a forumindito megint eltunt... :-D
szokas szerint. :-D
Én nem szóltam egy szót sem, hogy ki szólhat és ki nem. Én leírtam, hogy lehet akár több gyerekkel, segítség nélkül is.
Egyébként, hogy saját tapasztalatot is írjak, végig tanultam majdnem gyerekek mellett is. A fiam két éves koráig nem tudtam, mert a 24 órából, jó ha 6 órát aludt. Nem túlzok. A második gyerekem nyugis volt, jól aludt.
az egyetemet meg a gyerek megszuletese elott elvegeztem, de folyamatosan kepzem magam... :-)
de most ez miert fontos? :-)
csak az irhat ebbe a topikba, aki megtapasztalta, mas nem irhatna le a gondolatait a temaban? :-)
termeszetesen. de foleg gyerekfuggo is, meg segitsegfuggo is.
amikor nem alszik orakig a gyerek, akkor hiaba vagy te tele ambicioval, akarattal, akkor is a gyerekkel kell foglalkoznod, es nem a tananyaggal.
de tenyleg a legfontosabb az akarat.
Úgy gondolom, illetve tapasztalom, ez nagyon egyén függő, ki mennyire képes gyerek mellett tanulni.
Függ a szürke állományától is, mire képes, az elszántságától is.
Rokonom 3 gyerek mellett kezdte egy fősuli után az egyetemet külföldön, minden segítség nélkül.
Várandós lett, ikreket szült, tehát 5 gyerek mellett tanult úgy, hogy az alig 2 kilós ikreket éjszaka is szoptatta. Tehát nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség, vagy tehetségtelenség. Mindenkinek magának kell felmérni mennyit bír, tud, akar.
komolyan mondom, nagyon szanalmas vagy....
es nevetseges is... :-(
a 17-es hsz-edet ajanlom a figyelmedbe.
nincs veled bajom, te szologatsz be nekem az utobbi idoben tobbszor...
azt en nem mondtam, hogy nemt anultam gyerek mellett. :-)
nagyon feluletesen olvasol vagy ertelmezel...
en folyamatosan kepzem magam.
es nem is mondtam, hoyg nem oldhato meg.
ezert modnom, hogy kotekedsz, mert ilyesmit en nem is mondtam. :-(
annyit mondtam, hogy ha nincs segitsege, akkor nehez, es amikor mar majd bolcsibe, oviba jar, akkor nagyobb a realitasa.
mielott beszologatsz, el kene rendesen olvasni a hsz-eimet e sertelmezni is.
:-)
edes vagy, mint mindig az utobbi idoben. :-)
koszike, en mar elvegeztem az egyetemet, meg a gyerek elott. :-)
az en gyerekem nem aludt allandoan. :-)
További ajánlott fórumok:
- 21 éves egyetemista vagyok, 1 évem van vissza a suliból. Véedekezés mellett becsúszott a baba. Fogalmam sincs mit tegyek! :(
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- A főiskolai diplomámhoz még nem kellett anno nyelvvizsga. 40 elmúltam bőven, újra tanulnék, de nem nyelvet... lehet?
- Kisgyerek mellett újra babát várni
- Tapasztalatokat szeretnék kérni! Szoptatott nagyobb baba mellett mikor estél újra teherbe?