Tapasztalatokat szeretnék kérni! Szoptatott nagyobb baba mellett mikor estél újra teherbe? (beszélgetés)
kb. 8 hónapos volt a középső, mikor terhes lettem a húgával, de a középső és legnagyobb között 2,5 telt el. egyébként miért akarsz máris terhes lenni? az egyik kicsi másik pici oltári szívás az első évben, csaxólok. a 2,5 év pont jó volt akkor is, most is, nulla segítséggel hétköznapokon
kati
Megtudhatom, miért ilyen sürgős a kistesó?
Egyébként nekem szoptatás alatt egyáltalán nem volt meg 8 hónapig, és nem is estem teherbe. Hogy később mikor estem volna védekezés után, azt nem tudom, mert utána már védekeztünk.
szia.
szoptatás és fogamzásgátlo mellett 13 honap után estem teherbe, menses nem volt, hétfön kellene szülnöm, de mivel nem volt havim, nem tudjuk pontosan a szülés idejé.
Ha szoptatsz, akkor prolaktint termel a szervezeted és az gátolja a peteérést, ezért nincs menstruációd sem. Elég kicsi az esélyed a teherbe esésére így, de nem lehetetlen, sokan lettek így babásak, bár azok menstruáltak a szoptatás alatt is (azaz nagy eséllyel volt peteérésük is)
Lehet, hogy ha ritkább lesz a szoptatás, akkor beindul minden, de emiatt ne hagyd abba. :)
További ajánlott fórumok:
- Ciszta mellett teherbe lehet esni?
- Fogamzásgátló tabletta szedése mellett estél-e már teherbe? Légyszi, írjátok meg a tapasztalatokat.
- Lányok, akik tabletta mellett estek teherbe
- Aki esett mar teherbe ugy, hogy meg szoptatott es nem menstrualt, az mit erzett? Mikor csinalt tesztet?
- Szoptatás alatt antibiotikum? 8 hós szoptatott kislányom mellett mandulagyulladásra Amoxxicillin 1000-t írt fel a doki. Beszedjem?