Az nagyon gáz, ha evés után egy órával néha 8 a cukrom terhesen? (tudásbázis)
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Léna123)
2022. márc. 1. 12:45
Mondjuk evés után 1,5 órával mindig 7 alatt van.
3. Léna123 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. márc. 1. 12:36
Nekem terhességi cukrom volt, én is IR-es vagyok. 16.héten terheltek, én többet nem is voltam terhelésen, szigorúan diétázni kellett, és méregetni. Nekem mindig evés után 1,5 órával kellett néznem, sőt hetente jártam a diabetológiára, ott is evés után 1,5 órával nézték. Annak kellett lennie 7 alatt.
2. Ágio8405
2022. márc. 1. 12:23
Igen. Sajnos 7 alatt kell lennie. Beszélj a védőnővel.
2022. márc. 1. 12:16
Eleve IR-el indultam (nem olyan durvával). Szeptemberben:
60 perc : 6.2 inzulin 50 körül
120 perc: 3.9 inzulin 14 körül
Ezt tudta az orvosom (endokrinológus isÖ. Megkérdeztem, ne hozzuk-e előre a terhelést, azt mondta nem kell, mert 24. héten fog nagyon durván felborulni, és kétszer terhelni meg nagyon sok 2 hónapon belül.
Így azt mondta, tartsam a diétát.
Általában max 7-et mérek kaja után egy órával, de néha mérek 8-at is, de másfél óra múlva már 6 körül van, akkor is.
Már 20 hét 1 napos vagyok.
Volt valaki hasonló cipőben?
További ajánlott fórumok:
- Ha reggel megettem egy banánt és utána másfél órával vért vettek, lehet h. az okozza, h magas volt a cukrom (6.3) és a koleszterinem? (6.1)
- 9 honapos terhesen szabad e bevenni nyugtatot, ha nagyon rosszul vagyok?
- Normális, hogy 5-6 hetes terhesen nagyon nyilall a hasam? Két oldalt a petevezetékek környékén?
- 19 hetes terhesen pár napja nagyon fáj a bal csípőcsontom felett közvetlenül. Tudni szeretném mi okozhatja ezt?
- Fennállhat-e a vetélés veszélye, ha "fiatal terhesen" nagyon hosszú utat teszünk meg busszal?
- Mennyi lehet a max. vércukor érték terhesen 1 órával étkezés után?