Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért nem viszik az óvodásokat télen többet a levegőre? fórum

Miért nem viszik az óvodásokat télen többet a levegőre? (beszélgetés)

16. igazság hol vagy? (válaszként erre: 10. - Babyapocakban)
tegnap 16:25
Bocs,de nem az óvónő feladata az öltözködés megtanítása.Segítés az oké,de a szülő feladata megtanítani.
15. levarosbukta (válaszként erre: 14. - Catto)
tegnap 15:13
Egyetértek, megteheti sőt tegye is meg a szülő.
14. Catto (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:06

Óvónő vagyok. Nem tudok más intézmények helyett nyilatkozni, de a szabadtéri mozgás és játékok nálunk a pedagógiai tervezés részét képezik, így amennyiben lehetőség van rá, kivisszük a gyerekeket játszani vagy kinti foglalkozást tartunk nekik. Mi a hetekben is kint vagyunk velük.

A bennmaradásnak általában 2 fő oka van. Az egyik a váltóruhák hiánya és az öltöztetés. A másik az, ha sok a köhögős gyerekünk. Bent valóban jobban terjednek a betegségek, de az sem segít rajtuk, ha átáznak, vizes sapkákat veszünk le a fejükről, megfáznak, mert nincs rajtuk megfelelő réteges öltözet. Nem kell hatalmas hó vagy eső, elég ha a kérlelés ellenére leül a hideg földre vagy érzékenyebb a csípős levegőre. Nem arról van szó, hogy a pedagógusok és a dadusok lusták lennének öltöztetni vagy kimenni a gyerekekkel, hanem sokszor nem bírjuk megoldani, érdeket szolgálóbb falakon belül maradni. Arról nem beszélve, hogy rengeteget időt vesz el egy csoport elindítása. Ráadásul senki sem irigyelhet minket, ha ez egy olyan napon történik, amikor mindenki nyűgös.

A napi 1-2 óra szabad levegőn való mozgás a gyerek szükséglete. Mi ennek megpróbálunk eleget tenni, de amennyiben nem megy, megteheti a szülő is. Sajnos van, hogy az óvoda sem tud minden kívánságot teljesíteni.

13. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:22
Mert nem akarnak az öltöztetéssel kínlódni az óvónők.
12. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:34
Nem tudom, hol éltek, de Budapesten az elmúlt időszakban legtöbbször olyan rossz a levegő (köd és társai), hogy kifejezetten nem ajánlják a szabadban tartózkodást.
11. asztanaviszta (válaszként erre: 10. - Babyapocakban)
tegnap 09:32

Az öltözködésre tanítást talán a kedves szülőknek kellene otthon elvégezni.

Egy 25-30 fős kiscsoportban, ahol a gyerek sok esetben még a nadrágját sem tudja egyedül felvenni, nem hinném, hogy ez elvárható egy óvónőtől. Még akkor sem, ha olyan "szerencsés", hogy van dadus, aki segít neki.

10. babyapocakban (válaszként erre: 7. - Katalin28)
tegnap 08:55
Pont így gondolom én is, hogy ez a két dolog a fő ok. Persze ha az óvónők vennék a fáradtságot az öltöztetésre tanításra + a segítésre, akkor látnák, melyik szülőt kell figyelmeztetni, hogy legyen melegebb holmija a gyereknek.
tegnap 08:46
Nem tudom, de kellene.
tegnap 08:14

Nálunk minden délelőtt kiviszik őket. Kivéve, ha esik az eső, vagy -5 alatt van a hőmérséklet.

Előző héten, amikor esett az a kis hó, ami egyből olvadásnak is indult, a gyerek overáljából még akkor is csavarni lehetett a vizet, amikor délután érte mentem.

tegnapelőtt 21:19
Mert 20+ gyereket felöltöztetni, illetve levetkőztetni macerás. De ez a kisebb gond. Sok szülő nem megfelelő ruhában viszi be a gyermeket (pl. lányokat kisszoknyában és harisnyában, fiúkat sima szabadidőnadrágban/sportcipőben, mondván az autóban nem fázik).
6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:20

Lehet, hogy sár van? Nálunk még az olvadás nyomai nem tüntek el.

Hány gyermekről van szó? Mindet felöltöztetni... Odakint 10-ből 4 gyermek biztosan letérdel, elcsúszik a sárban. Befelé menet rengeteg kiscipőt megtakarítani...

Mert biztosan lesz anyuka, aki azt fogja mondani, hogy nem így adtam be.

A gyakori szellőztetés és egy kis ablak előtti torna pótolhatja ezt.

Bevallom, ebben a ködös, hideg időben magam sem szívesen mozdulok ki.

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Xochipilly)
tegnapelőtt 17:24
Ők délelőtt sem viszik.
tegnapelőtt 17:24
Azt mondta, kinyitják az ablakot és mozognak.
3. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 17:23
Egyébként igazad van, többet ártanak ezzel a gyerekeknek mint gondolnák.
2. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 17:21
Nálunk ez a műsor anno már az október végi óraátállítással elkezdődött. Onnantól március végéig egyszer sem vitték ki őket délután. Mondjuk legalább délelőtt kinn voltak 1-2 órát (ha nem esett vagy nem volt extrém rossz az időjárás)
tegnapelőtt 17:09
A hatéves gyerekem beszámolt, hogy az elmúlt hetekben alig mennek ki levegőzni az oviban. Múlt héten csak egyszer....a gyerekek igényelnék a friss levegőt... Nem volt extra hideg ma, sem eső. Az óvónőtől azt a választ kaptam, hogy más elfoglaltságuk van,vigyem ki a gyereket én három után. Erre azt mondtam, hogy ha a gyerekek elkapnak mindent egymástól a hat-hét órás bezártságban, akkor kiesnek a karácsonyi programból, amire gyakorolnak(s ami miatt nem mennek ki.)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook