Táppénz folyósítása (beszélgetés)
Az első 15 nap, ami u.n. betegszabadság, a munkáltató fizeti és csak munkanapokra jár.
Utána jön a táppénz, ami viszont naptári napokra.
A betegszabadságból ugyanúgy vonnak mindent mint a munkabérből.
Szerintem már nem.
Én 2017-ben voltam betegszabin, akkor az épp aktuális alapján számolták.
Valami olyasmi rémlik, hogy akinek nem volt x nap biztosítása, annak a minimálbér alapján megy vagy mi...
Ha a munkahely nem kifizető, akkor az OEP-hez be kell küldeni a táppénzhez szükséges papírokat, ha ezt nem teszi meg a munkáltató, akkor sosem fogsz pénzt kapni.
Én a helyedben, vagy felhívnám az OEP-et vagy elmennék hozzájuk, hogy hiányzik e valami? Ha igen, akkor én bevinném nekik, ha még lehet ilyet csinálni. Régen lehetett.
Ha nem lehet neked pótolni, akkor viszont meg kell tudnod, hogy mi hiányzik és a munkáltatót felszólítani, hogy pótolja a papírokat.
Te leadtad a táppénzes papírokat időben?
A doki ad ilyet, amit a munkáltatónak adunk le...
Köszönöm a részletes választ.
2 hónapja várom a pénzem.
Fordultam persze.
Felháborodtak. Nagyon bunkók sajnos és segítség helyett lenézik az embert.
Mindig az a válaszuk, hogy jól van minden.
Nemrégiben is munkatársam utána járt a bérének és hibáztak. Ebből az okból gondolkodtam el mégjobban, hogy csak nem jól van ez nekem sem ahogyan nála is hibáztak. Ő utólag megkapta a hiányzó 50 valahány ezrét. Ugyan úgy és ugyan annyit hiányzott mint én.
15 nap betegszabadság van, amit a cég fizet és csak munkanapra jár és kereset 70%-a.
Azaz, ha a napi béred 10 ezer, akkor a következő 15 nap betegszabadság alatt, napi 7 ezer lesz a béred.
Tehát, ha nem vagy beteg, akkor ebben a 15 napban 150 ezer a fizetés, ha betegszabin vagy, akkor 105 ezer.
Ha elfogy a 15 nap betegszabadság, akkor jön a táppénz, amit az OEP utal. Ekkor már csak a fizetésed 60%-a jár, de hétvégére is.
Azaz, minden napra a napi 10 ezer 60%-a, ami 6 ezer Ft
Ha munkával töltesz 15 napot, akkor 150 ezer a béred, ha ebben a 3 hétben táppénzed van, akkor 90 ezer lesz.
Ha pedig kórházban vagy, akkor 50% a táppénz a kórházi napokra.
Ja, és, hogy miért nem utalt az OEP? ők akkor utalnak, ha letelt a papírok beküldésétől 30 nap.
Sziasztok
Okosodni szeretnék.
Keresetem 240ezer nettó
Az éven betegség miatt meghaladtam az évi 15 betegszabadságot.
Ezután azt hiszem táppénz jár amit nem a cégem utal és a fizetésemtől külön jön meg.
Namár most én 2 hónapig 180ezret kaptam.
16 napot voltam táppénzen és ez mindkét hónapba átnyúlott kb egyforma arányban.
Nyilván elvették a 30ezer jelenlétit az oké. Na de hol a többi pénzem?
Forduljak a navhoz vagy ez jól volt eljárva?
Miért nem utaltak külön még táppézt?
További ajánlott fórumok:
- Gyes folyósítás teljes munkaidőben?
- Honnan kell igazolást kérni a családi pótlék folyósításáról?
- Tud valaki segíteni családi pótlék folyósítás ügyében adatváltozás miatt?
- Tudja valaki, hogy mikor fogják folyósítani a Bursa ösztöndíjat?
- Diákhitelt maximum hány féléven keresztül folyósítanak? Kerestem a honlapjukon, de nem találom...
- Honnan lehet most beszerezni a családi pótlék folyósításáról az igazolást?