Gyes folyósítás teljes munkaidőben? (tudásbázis)
Szia!
Az én Kisfiam is 01.10-én lesz 2 éves:-9
Pont ma adtam be a papírokat a MÁK-nak, sajnos nagyon sokat kellett várni... de talán előbb kapok pénzt és határozatot, mintha postán adtam volna fel...
Sok sikert hozzá!!
Azután meg jó munkát!!
A gyesről a munkavállalónak kell nyilatkoznia, a munkáltatónak semmi köze hozzá!!!!!
A munkáltató nem kötelessége arról tudni, hogy a dolgozója igényelt-e gyest.
A gyes, nyugdíj stb.. összegét minden januárban (aki év közben lép be, természetesen a belépés idejében) nyilatkozni kell a MUNKAVÁLLALÓNAK a munkáltató felé.
1 éves kor fölött, napi nyolc órában lehet dolgozni gyes mellett (egy éves kor alatt csak akkor, ha a munkavégzés helye egyben az otthon is). A Magyar Államkincstár honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt, és a kitöltésiben szereplő dokumentumok másolatával be lehet küldeni postán. Az ügyintézési határidő 30 nap.
Ebben az országban semmi sem úgy működik, ahogy kéne:(((
De ezt számomra jó hír, hogy 8 órában vissza tudok menni dolgozni. Én nem tudom miért eddig abban a tudatban éltem, hogy 4-6 órában lehet csak visszamenni. De így nekem jó. Már keresem is a nyomtatványokat.
Nálunk olyan jó könyvelő van, hogy semmit sem tud:((
Ez a felháborító! Az hogy igényelni kell,pedig alanyi jogon jár mindenkinek, még akkor is, ha mellette teljes munkaidőben dolgozik vki.
Mondja meg valaki, hogy mi értelme??
Szia!
Dolgozni viszzamenni bármikor megteheted. Ha most Gyed-en vagy akkor a gyerek 2 éves koráig otthon lehetsz és után mehet a GYES.
Igényelni az illetékes MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁRNÁL lehet. Nyomtatvány államkincstár honlapján tudsz letölteni vagy személyesen be menni az ügyfélszolgálatra.
GYES mellett teljes munkaidőben lehet dolgozni.
Több kérdésem lenne a gyes-el kapcsolatban.
Teljes munkaidőben vissza lehet-e menni dolgozni gyes mellett?
Mikor kell igényelni, hogyan?
Tudja valaki a pontos helyet, honnan lehet letölteni a nyomtatványokat?
További ajánlott fórumok:
- Szerinted mit lehet munkaidőben?
- Korlátozhatja a munkáltató a mellékhelyiség használatát munkaidőben?
- Aki tartós betegség miatt van GYES-en az tényleg vállalhat teljes munkaidőben munkát?
- Kiskorúként lehet teljes munkaidőben dolgozni?
- Ajánlanátok Mátrafüredhez közeli túraútvonalat, melyet 4 gyerekkel (vegyes korúak) is könnyen teljesíthetünk?
- Van itt valaki, aki terhesség alatt és után is kapta a teljes fizetését? Mert pl. rugalmas munkaidőben mindent meg tud/tudott csinálni?