Kiskorúként lehet teljes munkaidőben dolgozni? (tudásbázis)
Ez csak tipp, nekem is gyanús, hogy egy 16 évet be nem töltött gyereket, csak úgy, (mert nem szeret iskolába járni) kiírjanak. Lehet most még nincs jele, de a háttérben már intézkedhetnek a hatóságok.
de a diákmunka feltétele az, hogy valaki tanuló..
Ha "gyerek" akkor diákmunka is számításba jöhet, de azt én sem hiszem, hogy ezt a "kiiratkozást" ilyen simán meg lehet úszni.
Értesíteni kellene a helyi/területi családsegítőben a gyermekjóléteseket, mert itt veszélyeztetett a kiskorú. Illetve jog szerint az iskolának is értesítenie kell(ene) őket, mind a hiányzásokról, mint a kiíratásról...
Szerintem nemsokára talál valami pasit aki elveszi és szül egy pár gyermeket.És az ő gyerekei is ezt a példát fogják követni, a kör bezárul...Köszönöm a válaszokat mindenkinek,majd írok a fejleményekről!
A javítós gyerekek nem arról híresek, hogy kiemelkedő a tanulmányi átlaguk. Meg oda bűncslekmények elkövetői kerülnek (ha kerülnek), ha az anyukát a gyerekek ellátására alkalmatlannak minősítik, akkor "sima" navalő intézetbe kerülnek. Ott is fehér holló az éltanuló.
Dehogy ,az intézetben muszáj tanulni,bár nem tudom,hogy működik-e a javító nevelő intézet?
És akkor onnan nem járna suliba, meg ráadásul még nagyobb esélyel még jobban lezüllik. Malmozik otthon pár hónapot, aztán remélhetőleg talál valami szutyok melót, és ha a társadalomnak egy ici-pici szerencséje van, akkor a csaj meddő.
Gondolom magántanulóként vette ki.
Majd elveszik az anyjuktól őket!:(
Van még 3 gyerek a lányon kívül és ha nincs kedvük iskolába menni nem mennek...
Szeptemberben kezdte a 9. évfolyamot.Úgyhogy ez már nem vonatkozik rá.
Nem a szülőt büntetném,mert az igazából nem büntetés,hogy kiküldenek x ezer Ft-os büntetést,mert kifizetni úgysem tudják,legfeljebb leülik.
Intézet!!!!!
A suli szerintem tényleg boldog lesz, ha végre megszabadulnak tőle, a csajnak meg tök mindegy, hogy hol nem tanul többet.
jól el kellene picsázni a szomszasszonyodat is, és a kisasszonyt is!!!
elolvasva szavaidat szuper anya lehet, amit a kiscsaj jól ki is használ!!!
ha alánynak ne nő be a feje lágya, csövi lesz valami híd alatt az biztos.
Szörnyű, de ez van,
A suli meg boldog lesz!:)
Akkor szükség esetén majd az okos mama elteszi még két évre a spájzba a gyermeket.
Amíg nem tölti be a 16-ot, biztos nem. Pár hónap, és akkor majd válogathat a jobbnál jobb ajánlatok közül.
(A kiskorú 14 év alatti, a 14-18 éves fiatalkorú, de ez részletkérdés.)
várj még találtam valamit,nem is biztos,hogy náliuk 16 év az iskolakötelezettség
97. § (1) Azok a tanulók, akik tanulmányaikat az iskolai nevelés-oktatás kilencedik évfolyamán a 2011/2012. tanévben vagy azt megelőzően kezdték meg, tankötelezettségük azon tanítási év végéig tart, amelyben a tizennyolcadik életévüket betöltik
Hányadikos volt a leányzó?
Szerintem esetleg úgy vehette ki, ha magántanulóvá tette. Nálunk ezt csinálják a romák is, amíg be nem tölti azt az időt, hogy már ne kelljen járnia.
Gondoltam én hogy nem mond igazat!Akkor valószínű sehol sem fogják alkalmazni?
A szomszédnő hazudik. Biztos, hogy nem igaz, hogy csak úgy kiírták.
Egyáltalán hová veszik fel? Nem nagyon fognak vele törődni,ha mostanában lesz 16 éve.Mire eljut a gyámhatósághoz az írat,addigra be is tölti a 16-ot.
Azt mondta bement és kiíratta.Mondjuk én is csak néztem,mert szerintem az iskola nem engedheti meg ezt,csak akkor ha viszi a másik iskolából a papírt hogy átvették.Tény,a lány otthon van.Szerintem megbüntetik ezért,de nem hisz nekem.Azt mondja,majd megy dolgozni a lány,de kérdem én:ha tanulni nem akart akkor dolgozni akar majd?
15 évesen is dolgozhat,csak nem 8 órában.
Hogy vette ki a tanköteles gyereket?
A szituáció a következő:szomszédasszonyom kivette 15 éves lányát az iskolából(hozzáteszem már 2 hónapja megvonták tőle a családi pótlékot mert a lány a suli mellé járt)és azt mondta menjen dolgozni.Júniusban tölti a 16.életévét.Így is alkalmazzák vagy csak 18 éves korától?
Kiskorúként lehet teljes munkaidőben dolgozni?
További ajánlott fórumok: