Ki mennyit lóg munkaidőben? (beszélgetés)
A jó fizetés még nem jogosítja fel a munkáltatót arra, hogy elvegye a szünetet a dolgozóktól!
Sőt, ha valaki igazán dolgozik, muszáj szünetet tartania. Ezt tudom magamról. Nem fizikai munkát végzek, de kell néhány perc, hogy felfrissüljön az agyam. És ha úgy érzem kimegyek cigizni vagy éppen felnézek akármilyen közösségi portálra 10 perc erejéig, vagy csinálok kávét, teát stb. A lényeg, hogy legyen egy pici szünet, ami nem feltétlenül a papírjaim vagy az e-mailjeim felett töltök. És nem gondolom, hogy lógnék, vagy azért maradok bent este 7-ig délután 5 helyett mert ellébecoltam a napot, hanem szimplán nem elég 8 óra a dolgom elvégzésére. Ha lazább napom van, akkor hazamegyek a munkaidőm lejártával, ha meg nem maradok tovább. Vagy felállok időben, de otthonról folytatom. Szóval szerintem nagyon nem fair úgy tervezni a munkabeosztást, hogy a szüneted is kelljen hozzá, amihez törvény adta jogod van. Ez nem feltétlenül fizetés kérdése.
Nálunk nincs lehetőség lógásra. Volt olyan munkám, ahol nem kellett folyamatosan dolgozni, baromi lassan telt el a nap.
A mostani munkahelyem olyan, hogy nap mint nap más óraszámot kell dolgozni. Annyit kell bemenni, amennyi munka van. Úgy van megírva a beosztás, hogy még véletlenül se legyen idő lazsálni. Azt fizetik, amit dolgozik az ember, a semmittevésért nem jár pénz. Meg van adva, hogy egy héten maximum hány órát lehet dolgozni, napi lebontás is van, van olyan nap, amikor többet, van, amikor kevesebbet lehet bent lenni. Sietni kell a munkával, ha nap végén pl tovább maradunk bent, annak nincs jó vége. Aki nem dolgozik normálisan, hanem beszélget, lóg, lassan csinálja a teendőket, az nem marad meg sokáig. Viszont a kemény munka értékelve van jó fizetéssel.
Szerintem ne is sírjon az ember, hogy kevés a pénz, hogy nem lehet megélni, ha tutyimutyi munkát végez, ha még netezni is van ideje.
Nekem olyan munkám van,amelyhez nincs szükség számítógépre.9 órából 9-et DOLGOZOM.
Nem lehet lazítani.:'(
De úgy vettem észre munkaidőben nagyon sokan "ráérnek".
Lógnak a facebookon ezerrel....
Csak ennyien? Szinte mindenki a munkahelyéről netezik napközben! Nem is szégyellik!
Ebből a kérdésből is látszik, hogy milyen őszinték az emberek. :(
Azt nem mondta hogy órát :)
Kérdés: Ki mennyit lóg munkaidőben?
Válasz: nyolcat
XDD
De 8 mit? Másodpercet, percet, órát, napot??? :O
:D
Sokat! :D
8 óra munkából 8 lógás?:)
hmmm...ez, igen!
Én a rendes kategória vagyok. Csak ha előzőleg túlórám volt (amit nem fizetnek nálunk), akkor merek lazítani.
Netezés terén pedig csak a leveleimet szoktam megnézni munkaidőben.
Pl ..egy 8 órás irodai munkából, mennyit tőlt az illető netezéssel? Vagy épp egy mobil képviselő mennyit időt pocsékol várakozásra (vagy épp másra) azzal ,hogy gps-s autójában üldögélve tölti az időt.
Ebédidő egyénileg meghosszabbítva?
Kamu munkaidő előtti eltávozások?
Ki az aki megteszi és ki az aki nem ? Vagy aki nem tudná megtenni ,de nem teszicsak mert a "nagy tetvér figyeli" ? Őszinteségi topik .:)
További ajánlott fórumok:
- Szerinted mit lehet munkaidőben?
- Korlátozhatja a munkáltató a mellékhelyiség használatát munkaidőben?
- Aki tartós betegség miatt van GYES-en az tényleg vállalhat teljes munkaidőben munkát?
- Kiskorúként lehet teljes munkaidőben dolgozni?
- Gyes folyósítás teljes munkaidőben?
- Van itt valaki, aki terhesség alatt és után is kapta a teljes fizetését? Mert pl. rugalmas munkaidőben mindent meg tud/tudott csinálni?