az első fogacska (beszélgetés)
A kislányomnak 5 és fél hónaposan jött ki az első,másnapra rá a második!
A kisfiam maholnap 8 hónapos,de Ő még fogatlan!:-)
Kicsi fiam holnap lesz 3 honapos,nagyon nyaladzik,a cumijat is allandoan "ragja",es par napja nyugos is,foleg ejjel,ha kiesik a cumi a szajabol.
Segitseget varok,velemenyeket tapasztaltabbaktol!
Koszonom!
Sziasztok!
Nekünk most jött ki az első, 11 hónaposan, 1 naposan.:)
A rágófogak előbb jönnek,mint a szemfogak.
Elsőnek az első metszőfogak utána a rágófogak jönnek és csak ezután a szemfogak,ez elméletileg így van aztán a kivételek mindig erősítik a szabályt:)
Egyébként az én kisfiam 8,5 hós volt amikor kibújt az első foga most 15 hós és 9 van neki.
Szia!
Nekünk sem sorban jön. Nekünk is előbb jöttek a rágók, mint a szemfogak. Nálunk nem evés, nem alvás van, hasmenés, és nagy nyűgösség.
Köszi, a kisfiam közben 21 hós lett és 12 foga van.
Mi viszont hála Istennek, eddig egyikkel sem szenvedtünk, csak nagyon nyálzott és harapott, majd észrevettük a fogacskákat a szájában.
A 4 rágó már teljesen kint volt, amikor megláttuk őket.
A lányomnak sorban jöttek, így a kisfiamnál is a szemfogakat vártuk, azokat nézegettük, hogy kibújtak-e. De neki előbb jöttek a rágók. Egyszer benéztünk jobban a szájába és ott volt a 4 rágófog. :)))
Szia! Majd 10 hós kora kürül jött ki, neki is elég későn, és ahogy kell, nagyon szenvedett tőle, de a mai napig is.
Ha jól tudom 2 éves korra kell 16-nak lennie, a kisfiam pótólni akar. Most 21 hós, és 13 van, és továbbra is keserves.És egyesével jött, sose egyszerre több.
AMúgy a védőnénink szerint manapság egyre gyakoribb a késői fogzás, azt mondta jó erős fogai lesznek.
AMúgy gratula!
Van egy ujabb fogacskánk. Nekem szerencsére nem nyűgös tőle, csak az orra és a nyála folyik.
Köszi a gratulációt és az ötleteket a fájdalom enyhítéséhez.
Gratulálok az első fogacskához!
Az én fiamnak 6 hónaposan bújt ki az első és második foga egyszerre! Aztán szinte havonta két fogacskával gyarapodtunk.
Most van neki 8, de megint jön neki újabb 2.
De a fogzás babánként változó!
Lehet, hogy csak nyáladzik, lehet, hogy nyűgös, lázas tőle. Én Fitoral krémmel kentem az ínyét, éjszakára Nurofen/Panadol szirupot kapott, hogy nyugodtan tudjon aludni (és mi is pihenjünk).
További ajánlott fórumok:
- Mikorra várható az első fogacska? Milyen előzményei vannak?
- 7 hónapos a kisfiam és bújik a fogacskája. Mikor kezdjem el a fogápolását, és mivel?
- 14 hónapos kislányomnál most derült ki, hogy valószínűleg zománchiányosak a kis fogacskái. Van valakinek valami ötlete, mit tudnék tenni?
- Hogyan tudok egyedi fogacskás táblázatot csinálni?
- Fogkrémmel mosod a kisbabád első fogacskáit?
- Mikor bújnak ki az első maradandó metszőfogacskák? Sajnos 3 éves kisfiamnak nagyon fekete az első 4 fogacskája.