Az arany elszíneződhet? (tudásbázis)
Köszi a választ, már csak aranyat hordok az előbbiekből okulva.
Még szerencse, hogy eszembe jutott hogy valamilyen fémallergiám lehet, és megvizsgáltak csípőprotézis műtét előtt, de ha nekem nem jut az eszembe, hogy bizsutól begyullad a fülem, betették volna a protézist. Mi lenne ha nem lenne kilukasztva a fülem pl?
ötvözték! Már csak ritkán tesznek bele, pont azért, mer nagyon sokan nikkel allergiásak! Ha venni szeretnél ezüst ékszert, akkor csak annyi dolgod van, h rákérdezz, h nikkelmentes-e. Jah, és h megbízható helyen vedd az kszert. Nekem is durva nikkel allergiám van, az allergológus alig hitt a szemének, és azt mondta, h nagyon régen látott már ennyire durva reakciót, de tudok hordani ezüstöt, csak mindig leellenőrzöm, h nikkelmentes-e.... Ennyi. Nekem nemhogy elfeketedett, hanem 1-2 órán belül bedagadt, és kicsit később már gennyezett is a fülem az ezüsttől gyerekként. A nyakamon meg vastag vörös, kiütéses sáv jelent meg bizsutól is, meg ezüsttől is.
De szerencsére már egyre ritkábban ötvözik nikkellel az ezüstöt.
Fémallergia tesztet bőrgyógyászaton csinálnak.
Nekem nemrég volt, kiderült, hogy nikkelre vagyok allergiás. Én csak az arany ékszert tudom elviselni a fülemben, mástól begyullad. Ezért lehetett fiatal koromban, hogy az ezüst ékszer megfeketedett rajtam, nem tudtam hordani pedig nagy divat volt, gondolom az ezüstöt nikkellel ötvözik.
De még mennyire!
Attól is függ,milyen erősen verejtékezel!
És az a verejték mennyire erős!
vérrel csak égútira + táplálékira néznek....
Fémekre epicutan teszt van.
De valóban inkább orvost kellene kérdezni erről.
az enyém max befeketedik, de az állítólag vmi gyulladásra utal a szervezetben.
Hány karátos?
További ajánlott fórumok:
- Ha a hús nem nyálkás, és nincs elszíneződve, viszont volt kicsi szaga, akkor az fogyasztható még vagy romlott?
- Medencénkben a víz elszineződött... Valakivel előfordult már?
- Tudnátok ajánlani valamit, amivel szép fehérré varázsolhatnám a mosdómat és eltüntethetném a nem kívánt foltokat, elszíneződéseket?
- Szájban jelentkező, nem letörölhető fehér elszíneződés mi lehet?
- Hogy lehet gránátalma okozta elszineződést eltüntetni a köröm alól?
- Mi lehet a torkomon oldalt ez a fehéres elszíneződés az egyik részén?