Medencénkben a víz elszineződött... Valakivel előfordult már? (tudásbázis kérdés)
S.O.S besárgult a medencénkben a víz, már Le sem lehet látni az aljára, olyan színe van, mint a (bocsi) a reggeli pisinek.
Le kell engendem ,vagy vegyszerekkel kitisztíthatom? És ha igen, mennyire ártalmasak a vegyszerek az egészségre?
Mi azt vettünk, amit az üzletben ajánlottak, amiben nincs klór, mert az gyerekbarát.
most megyek csobbania gyerekekkel!
szép délutánt mindenkinek!
én tablettával mérek, amit a baumaxban veszek, 1600Ft volt 30db pH és 30db klór elemző tabletta egyben.
Ez 1-2 nyárrra elég.
Ha készülékestől veszed, akkor3000 körül van.
A neten az aqualing forgalmaz tesztcsíkokat, azt is dícsérik sokan.
kevian! Meleg van!Több törődést igényel ilyenkor a medi!
Már engedem is le a vizet. Ma délután elmarad a pancsolás...
Nem értem, eddig is így csináltuk, s semmi baj nem volt vele. Illetve annyi volt a különbség, hogy eddig árnyékban volt mindig, most viszont kitettük a napra.
Ahha :)) Ok, megpróbálom. meg a szűrőt is megnézem. Holnap-holnaputánra kiderül milyen lett a víz :)
Igazából ez az első medencénk és még kísérletezünk, sajnos még nem kaptam bele Ph cuccot, így nem tudtam beállítani. Illetve lett volna valami szuperkütyü 2000-ért, de azt nem vettem meg. :)
Nem tudod hol tudnék ilyen sima egyszerű Ph tesztcsíkot venni? Gyógyszertár, állatbolt és gazdabolt kilőve :(
Hajni!
Ha papírszűrős a tied is, akkor még az innofiltnél kapható vastag szűrőanyag is segíthet, amiből zsákot varrva a kifolyónyílásra téve mégegyszer meg tudod szűrni a vized, ez az algákat is megfogja.
miután jól összekeverted a vízben a vegyszereket, egész éjjel hagyjad nyugiban, ne forgassad a vizet, hadd ülepedjenek le a dögök meg a kosz a medi aljára.Ezt értem a pihentetés alatt.
Remélem, tudtam segíteni!
Igen, mára terveztem egy porszívózást.
Pihentetés alatt mit értesz?
Ebben a melegben tényleg egész nap van benne valaki :)) Éjjel meg megy a forgató...
ha a ph nincs beállítva 7,2-7,4-re, sem a klór, sem az algaölő nem tudja kifejteni a hatását.
Két dolgot tehetsz:
1: teljes vízcsere
2. : pH beállít és klórsokk(100g klórgranulátum/10m3), összekeverés és pihentetés, majd porszívózás.Ha még nem tökéletes, algaölővel is sokk, és folyamatos vízkezelés, porszívózás.
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni...
Az én medencémben nem algás, vagy színes a víz, inkább olyan fehér... rendszeresen klórozom és van benne algaölő is, nem nyálkás, nem zöldül..stb. Csak olyan zavarosnak néz ki, nem olyan kristálytiszta. Általában egész éjjel megy a forgató, kosz nincs is benne, csak olyan zavaró a színe. Mit lehetne ezzel kezdeni???
Beletettük a kombi tablettát, megy a szűrő non stop, mégis bezöldült a víz...
Már nem tudom mit tegyek . :S
Nálunk kútviz van.Úgy gondolom,hogy idő kell amig mindenki belejön, hogy kell a vizet tisztán tartani. Ph-ja legyen 7-es aztán a többit szép sorjában.Nekünk jó a hipó kezdetben és a sósav..majd algaölőt tesz bele hetente.
A gyorsklór a legszuperabb csak drága.
Nekünk betonmedi van abba több vegyszer kell.
305-ös átmérőjű, nem olyan kicsi.
Férjem tavaly 2000-nek számolta, idén azt mondta, hogy inkább 3000
Sziasztok
Látom, beindult újra a fórum:)
Nálunk ugyanaz jött be, mint tavaly. Igaz, hogy egy megtöltés 3000 ft vízdíj, de egész nyáron ugyanaz a víz van a medencében. Úgyhogy felejtős a kútvíz:)
Heti egy mini klórtabletta a szűrőbe, napi 1 óra forgatás és gyönyörű a víz. Már másfél hónapja benne van. Naplómban van róla fotó úgy rémlik.
kicspódott a vas, az színezte el a vized.
Már előttem is írták, hogy a boltban vásárolt vegyszerek ezeket a vizeket elszínezhetik, de erre is van megoldás, hogy ne kelljen állandóan vízcseréhez folyamodni.
1. homokszűrő, sokkolás és folyamatos keringetés és szűrés és pihentetés és porszívózás, persze mindez a vegyszerek használata mellett.
De jó neked:
Mi nem tettünk bele vagy egyhétig algaölőt és tiszta merő zöld:D:D:D:D
De már nem is nagyon fürdünk benne:D:D:D
Hahó, mindenki eltűnt?
Képzeljétek, egy hónapja van benn a víz a medencében, és tiszta. És nem vettem semmiféle savat meg ph mérőt meg efféléket. Háromnaponta a forgató szűrőjébe rakunk egy mini kombi klórtablettát, aztán 1 hetet kihagyunk, mert olyankor már nagyon klóros. És hetente löttyintek bele egy kis algaölő folyadékot. Nagyon szép a víz.
Ezt a hozzászólást találtam egy másik honlapon egy fórumban. Úgyhogy igazunk lehet a kútvízzel:)
Sajnos a fúrt kútból nyert víz kémiai összetétele nem egyezik meg a vezetékes vízével. Az üzletekben kapható vegyszereket viszont ez utóbbihoz készítik. Némelyik gyártó fel is tünteti a csomagoláson, hogy nem veyetékes vízhez adva elszíneződést okozhat. Talán ez is okozhatja a problémát.
Akkor biztos egy a problémánk:)
Amikor feltöltöttük a fúrt kútról, kristálytiszta volt a víz. Aztán vettük a klórtablettát (mi nem a nagyot, hanem a minit), vettünk hozzá úszó gombát (így hívják), és beletettük a tablettát. Nem telt bele fél nap, és barnás-vöröses-zöldes lett a víz, de annyira, hogy a bőrünket is megfogta. Nem engedtük le, gondoltuk, végülis nem koszos, csak olyan mintha termálmedencében fürdenénk:) Tegnap sikerült végre a több napos eső után kitisztítani a medencét, miután leengedtük. Ma elkezdjük sima csapvízzel feltölteni. Végülis a férjem kiszámolta, hogy kb. 2000 Ft-ba kerül, ha csapvízzel töltjük (305 átmérőjű medence), ha nyár végéig nem kell többet tölteni, akkor megéri. Olcsóbb, mint a fürdőbelépő:)))
sziasztok!
még nem olvastam vissza a fórumot, így nem tudom, hogy a kútvízről beszéltetek-e már:)
Mi tavaly kútvízzel töltöttük, és hiába tetünk bele klórtablettát, 3 nap múlva barna és zöld volt. Próbáltuk fele kút-fele csapvízzel is, ugyanez a helyzet. Egy ismerősünk csak annyit tesz, hogy kombi klórtablettát tesz a szűrőbe, és forgatja néha a vizet. És kristálytiszta neki. Mi is éppen most akarunk szakboltba menni, hogy magyarázzák el, mit kell tenni. De félek, hogy mindenféle szerre rá fognak beszélni:)
Háth...köszi a segítséget,de ebből a vízből már nem lesz tiszta víz:S
Holnap leengedjük és új vizet töltünk bele...
További ajánlott fórumok:
- "virág"-os dalok, slágerek, könyvek, versek...azaz minden, amiben előfordul valamilyen virág
- Legfurcsább mód, ahogy eddig összejöttél valakivel?
- Megtörtént már, hogy együtt voltál valakivel, de közben másba voltál szerelmes?
- Az ország minden településéről szeretnék Valakivel megismerkedni!
- Párom letiltott a Hoxáról...veletek előfordúlt már hasonló?
- MI kell ahhoz, hogy a busz menetidejét megváltoztassák? Előfordult már valakivel h rossz volt a busz menetrendje?