Átugrottuk a középső csoportot az oviban! Kicsiből a nagyba... (beszélgetés)
Ok, bocsánat, akkor én értettem félre valamit! :)))
Most már értelek és helyeselek! Igazad van!
Az iskolaérettség nem csak életkortól függ! Nem az a fő szempont, hogy 6 éves vagy 7 éves a gyerek.
1 év is nagyon sokat jelenthet a gyerekeknél, mert az idő alatt sok minden változhat, sőt sok gyereknek előnyösebb, ha marad.
ez a helyzet: Az új köznevelési törvény alapján a gyermek abban az évben válik tankötelessé, amelynek augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti, legkésőbb az azt követő évben.
vagyis az utolsó rész a lényeg, a nev. tanácsadó munkája fog megnőni, hiszen rengeteg szülő nem akarja majd, hogy menjen a gyereke(főleg, akik máj.31után születtek)
személyes vélemyényem, hogy totál egyetértek ezzel, minek kellett engedni, hogy ekkora legyen a szórás, miért hagyták, hogy az épp 6éves együtt legyen a majdnem vagy szinte 8évessel elsőben? mi is 6évesen(vagy max még nem 7évesen, akik évvesztes) mentünk suliba, és ez így van rendjén. A kislányom tavaly kezdte az elsőt, márciusi, így egyértlemű volt, hogy megy suliba, de egy jópár barátnője nem ment, akik febr-i, áprilisi, vagy éppen januári volt, mert jaj szegénnyel mi lesz a suliban, ha a 7-8évesekkel lesz együtt? ezért visszatartani egy gyereket, szerintem hülyeség, a lányomat sem ették meg a suliban, sőt simán vette az akadályokat, nem is kellett itthon vele tanulnom, egy játék volt az első, sőt majdnem osztályelső lett. Pedig teljesen normális képességű, nem zseni, csak érdekli a világ, így már ismerte a számokat, betüket(olvasni még nem tudott!), és ennyi(ami szerintem a mai gyerekek 99%-ra elmondható). Miért kell a szülőket ijesztegetni, és egymást hergelni, hogy milyen rossz lesz a gyereknek, , nehéz lesz a tananyag, és már nem játszhat többet, ha iskolás lesz...és hasonlók. A falra tudnék mászni az ilyen hozzáállástól. volt bőven ideje játszani..
jó hát azt nem tudom mikor dől el, de az elvárások ha változnak akkor lassan egy 8 éves sem tud egyedül öltözködnimeg egyebek?!:S
Szerintem túlféltik a mai szülők a gyerekeket..
Ezt jó hallani :)
Amúgy decemberben dől el az iskolaérettség...
Azért 6 évesen ezeket az önállósági dolgokat tudnia kell a gyerekeknek.
Én aug 31.-én lettem 6 éves, másnap mentem iskolába, és semmiben se szenvedtem hátrányt a többivel szemben, sőt talán jobban is jöttem ki abból, hogy "időben" iskolába mentem.
De ha valaki úgy érzi, hogy nem elég érett a gyereke az iskolára, az még biztosan vissztarthatja, de ezzel még tavaszig bőven lehet várni, addig kiderül ki hogyan halad az óvodában.
Nem értek egyet azzal, hogy ilyen hirtelen vezették be hat éves kortól az iskolakötelességet. Kellett volna néhány év átmeneti megoldás.
De az nem okozhat gondot, hogy középsősök is vannak a csoportban. Nagyon sok óvodában csak vegyes csoport működik, ahol 3-7 évig járnak a gyerekek. Az óvónőknek így is meg kell oldaniuk, hogy külön foglalkoznak a nagycsoportosokkal és felkészítik őket az iskolára.
ebből 3 már van nálunk :)
az meg, hogy egy csoportban van 10 nagycsoportos a többi középsős, nem tudom hogy lehet így haladni velük..?
Igen, én azt gondoltam, hogy ránk nem vonatkozik, csak azokra akik most kezdik az ovit, lánykám 2007.08.14-én született :S és elvileg egy minimális logopédiai problémát leszámítva nincs semmi gond vele, nem tudom, jó e ha tartom vagy ha nem.
Elmeg mindenki mellőle iskolába ő meg marad :S
ez egy elv, de kell a hely az oviban, úgyhogy én nem tudom, milyen komoly indok kell ehhez.
Nekünk meg megmondták az oviban, hogy a 10 nagycsoportos közül mindenki érett lesz az iskolára...az iskolaérettségi feladat meg semmi nem ér.
Sziasztok!
Mi is pont így jártunk,kislányom mini csoporttal kezdte az ovit,mert év vesztes lesz.most nekünk is mondták hogy elvileg nagycsoportosok lettek.Én jövőre biztosan nem engedem még iskolába,az óvónénink is megmondta hogy nem érzi még érettnek a csoportot az iskolára.a szülő elvileg beleszólhat,hát remélem...
További ajánlott fórumok:
- MSN! Hozzunk létre egy csoportot, ahol ismerkedhetünk, beszélgethetünk! Ki társulna hozzám?
- Tud esetleg valaki olyan oldalt vagy Facebook társkereső csoportot ajánlani, ahol az idős nők keresnek fiatal pasikat?
- Érdemes lenne indítanom egy anyukáknak szóló csoportot?
- Új ovis csoportot játékkal ellátni. Hogyan?
- Tudtok olyan kiránduló-túrázó csoportot ahol inkább fiatalok vannak és lehet hozzájuk csatlakozni?
- A FB-on csináltam egy titkos csoportot. Hogy lehet törölni?