Atkins diéta vs. South Beach diéta (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Atkins diéta vs. South Beach diéta
Már akkor úgy dilétáztam,
amikor az Atkins könyv nem jelent meg, de alig volt eredménye mert napi 1/2-1kg almát megettem, azután ezt is elhagytam és beindult. 1-2 év után már lehetett kevés kenyér-tészta-édességet ennem, de ennél többről van szó...
Ami errefelé vitt: "Azért ártalmas a húsevés még, mert több energiába kerül a lebontása, mint amennyi benne van!" irta valaki a hirtelen lefogytam témájú könyvében!
Tehát ezzel lehet fogyni (címszavakban 10 parancsolat +2 még):
1. többször kevés= csak amennyi kell hús+olajos magvak = tartós jóllakottság érzet + épphogy szénhidrát gyűmölcsként,
2. fokozatosan növelt izomerősítő edzéshez fehérje kell
3. L-karnitin segíti a zsírból vércukor képzést
4. chrom+stb. segíti a szénhidrát anyagcserét
5. mozgás pedig kell, és az izomlázat én szabályozom mekkora legyen!
6. az izomfejlesztéshez a kreatin hozzásegít pláne transzport kiegészítőkkel
7. vitaminokat+ kalcium-magnéziumot úgyis jól adagolva kell szedni.
8. csontenyv=zselatin=kocsonya zsírszegényen fogyókúrás étel főként madár szárny+láb-ból kifőzve, mert ez kell az izületeknek
9. Napozás fokozatosan, mert ez az életerő forrása
10. Alacsony méreganyag tartalmú italok (1-2dl/nap vörösbor + alkoholszegény sör és sok gyógytea tiszta vízből főzve!!!!
Na persze nem a testsúly zuhanás a lényeg, hanem
a haskör-méret csökkenése de életerő növekedéssel elérve!
11. Idősödve hormonális rendszer helyreállítása időskori bajok kivédése plusz feladat egyéni érzékenység megtapasztalása után okosan megválasztva.
12. Persze mindig mindent előbb kell megérteni mi miért jó, és csak azután fokozatosan bevállalni.
Életmód váltás kell és legalább 1,5-3 év kitartás az elért új test-állapot megőrzésével,
sőt a gyors elhízást is csak lassúbb helyre állítás kövesse,
mert minden gyors változás megterheli a szervezetet!
Oda-vissza jojózás halálosig fokozódható bajokat okozhat pl. vérhigítás / vízhajtás ciklikus, netán állandósuló ismétlése.
Meg kell keresni a szervezeted betarthatóan stabilként elfogadható fenntartási módját.
Azt legalább 10 évenként célszerű felülvizsgálni
okosan odafigyelve önmagadra! A szervezeted mindenre válaszol, de értened kell mikor jó, mikor nem amit változtatsz!
Az teljesen mindegy, hogy csökkented a szénhidrát mennyiséget, illetve csökkented a glikémiás indexét az ételeidnek,
a lényeg:
"Amennyit a szervezet felhasznál-elfogyaszt annyit illik kipótolni!" Részben előre-közben-utána... Pl. edzés, utazás, nehéz fizikai munka..
Tehát lehet néha nassolni, de terheléssel egybekapcsolva!
Na ennyi kivonatosan!
1 hónap alatt 3,5 kilót sikerült leadni. Nem éheztem, egyetlen gondot a napi 6-szori étkezés okozta, mivel nekem nagyon nehéz ennyiszer enni. Eddig általában kétszer, háromszor étkeztem.
A szénhidrátokat nem számoltam, de tájékozódtam egy kiskönyvből, hogy miben mennyi van körülbelül.
Ettem salátát, uborkát, paprikát, paradicsomot, tehát nem kizárólag húst, de aki ismeri pl. az Atkins diétát, mármint azt, hogy ténylegesen mik a szabályok, az tudja, hogy előírja a zöldségek fogyasztását!
Kenyeret nem ettem, semmilyen formában, barnát sem.
Még epret is ettem, mert bogyós és nincs benne olyan sok szénhidrát és mert most már igazán finom! :)
Ne ítéljétek el első hallásra az atkins diétát, nem olyan egészségtelen szerintem, mint aminek a pletykák beállítják. Olyanok nyilatkoznak róla, akik is ismerik az alapszabályokat sem.
Az Atkins diétát én is próbáltam vagy 6 éve, szerintem nagyon kemény. Kb. az 5. napon feladtam. Ingerült lettem, és szédültem már.
Viszont én is abban hiszek, mivel mindannyian mások vagyunk, mindenkinek más-és más válik be. Neked, lehet, hogy ez. Én mindenesetre szorítok, hogy elérd a céljaidat!
Nem kell egymást kostolni,szerintem áll az a régi mondatom ,hogy mindenki más típus,és mindenkinek más jön be,táplákozásilag,emésztésileg,fogyásilag....
van aki zöldevő ,és ezt szereti,van aki húsevő,és ezt bírja,és vannak vegyesek...nem kell egymást bekóstolni...:)
Hát akkor most hallhatsz:) 6 és fél éve élek Atkins szerint...:)Makk egészségesen!:)
Babszemkirálykisasszony, sok sikert kívánok!:)
diaeta latin eredetű szó jelentése életmód,étkezési mód...és mint ilyen élethosszig is tartható:)
A kúrák nem diéták,hanem diétás-kúrák,a kúra pedig meghatározott ideig tartót jelent.
Minden diéta véget ér egyszer. Diéta eleve nem a duciknak lett kitalálva, nem fogyási célra (többnyire).
Ráadásul, ezek KÚRÁK. Ideig-óráig. Életmódot kell váltani, ez a NAGY titok.
Az atkins diétát nem javaslom mert próbáltam és nagyon rosszul voltam tőle!A másik hogy a sok fehérje tönkreteszi a vesét!
A másikat nem próbáltam még.
Én is egyetértek az előttem szólóval. Mi anno táplálkozástan órán csupa rosszat hallottunk az Atkins féle diétáról. Persze ettől függetlenül ezt is kipróbáltam :), de én nagyon rosszul éreztem magam tőle.
Amúgy meg nem kell a szénhidrátról lemondani, csak az egyszerű szénhidrátokról. Persze egy-egy alkalommal a bűnözés is belefér. :) De csoki helyett sokkal jobbak a gyümölcsök, ízre is és táplálkozástani szempontból is.
Az is igaz, hogy mindenkinek más "fogyókúra" jön be, mert más az oka, hogy esetleg kicsit több van rajta a kelleténél. Én, mint kiderült érzelmi evő vagyok, így először itt kell rendet raknom. Szóval csak azt akarom mondani, hogy a gyökerénél kell a problémát orvosolni. Ha nem a problémánknak megfelelő diétát választjuk, akkor lehet ugyan eredményeket elérni, de ezek hosszútávon nem lesznek tarthatóak.
Én ezt nagyon nem tartom jónak...mármint alapból az Atkins diétát. Tömöd magad a sok egészségtelen hússal???? Közben semmi életerőt adó gyümölcs????
Én 4 és 1/2 hónapja gyakorlatilag zöldség-gyümölcsön élek, mínusz 30 kg az eredmény és jobban érzem magam, mint valaha. Én erre esküszöm. Tulajdonképpen ez már nem is diéta, hanem életmód nekem. Persze mindenkinek más jön be.
Dóri
Hmmm... erre a mixelős fogyira én is nagyon kíváncsi vagyok...
Remélem, reményeid szerint fognak alakulni a dolgok! :)
Kíváncsian várom,mit sütsz ki két módszer mixeléséből úgy,hogy egyiket sem ismered igazán.
Azt hiszem ez egy egyszerű szénhidrátcsökkentéses diéta lesz,se nem A. se nem SB.,de ez ne is baj,ha csak néhány kilótól szeretnél megszabadulni,mert mindkét módszer nagyobb súlytöbblettel rendelkező emberkéknek íródott:)
További ajánlott fórumok:
- South Beach diétát kezdtem - nem tart velem valaki?
- A méltatlanul elfeledett South Beach diéta:) Csatlakozik valaki?
- Mit ettél/eszel ma? -csak South Beach diétát követőknek
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- South Beach Diéta 2011
- Jelenleg az Atkins diétát követem, de szeretnék átállni a South Beach diétára. Lehet?