A méltatlanul elfeledett South Beach diéta:) Csatlakozik valaki? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nem tudom, hogy valaki csinálja-e még a diétát. :-(
Én is hétfőn kezdtem az SBD-t, eddig betűre pontosan mindent betartva és ma már lazábbnak éreztem a szoknyámat, jippijé! :-)
Fejfájásom van a ch hiánytól, de kemény vagyok, mint Tarzan sarka. :-D
10 évvel ezelőtt 20 kg-ot fogytam az Update-tel és válással. Azóta tartottam a súlyomat, de a 2 évvel ezelőtti terhesség során feljött rám 10 kg, illetve előtte +5kg, így most 15kg-tól szabadulok meg.
A tegnapi napom így nézett ki:
R: gombás tojás rántotta (2 egész tojás + 1 fehérje), uborka
T: kávé tejszínnel (3g zsír összesen), 1 kefír (150g), 7,5 dkg fittimo fokhagymás zsírszegény sajt
E: minestrone leves (cukkini, zöldbab, paradicsompüré), tojásból (2db) és tejből (1dl) készült palacsinta kakaóporral és édesítővel
U: 1 csomag retek, 5dkg csirkemell sonka, 7,5dkg cottage cheese, Karaván paranyica
V: rakott cukkini (cukkini, paradicsompüré, darálthús, mozzarella)
Mai nap:
R:tejes kávé (1dl tejjel), 1 csomag retek, 5 dkg csirkemell sonka, 4 dkg zsírszegény sajt, 1 tojás, 0,75dl Mizo kefír
T: Mizo light kakaó (2dl)
E: rakott cukkini + palacsinta (0,75dl tej)
U: ...
V: grillezett gomolya sajt, saláta
Letöltöttem az eredeti angol nyelvű listát, az ehető dolgokról, feltöltöm a naplómba és le lehet onnan menteni, akinek kell.
A magyar nyelvű listához egy kis kiegészítés:
- minden sajt mehet 23g zsír/100g alatt
- virsli 10g zsír/100g alatt
- folyékony tejtermék (zsírszegény) kb. 5dl/nap
- paradicsom (nincsen limitálva a mennyiség), illetve püré / ivólé / szárított, stb. minden, amiben max. 3g szénhidrát van
hát ebben valóban Csajszi inkább a járatosabb, én ezeket szoktam:
- lenmag+tojás+fűszerek összekeverve, kókuszzsírban kisütve
-ugyanez tojás nélkül, vízzel (így szárazabb, "lepényesebb")
Desszertnek:
- túróba keverve édesítő, kakaópor, kókuszreszelék - vagy: vaníliaaroma, citromhéj reszelve
- ricottába keverve ugyanezek (krémesebb, finibb)
- fagyi: joghurt+édesítő (több édesítő kell - én tablettákat oldok fel kevés forróvízben), ebbe keverve fagyasztott gyümi, fagyasztott citromkockák, kókuszreszelék, kakópor stb. Fini lesz:)
Igen, valóban jobban látszik centikben:D
Nekem ez a fontos:DDDD
Engem sosem érdekelt, hogy hány kiló vagyok. Mindig az érdekel, hogy a ruháim jók legyenek rám.
Ez minden dietara jellemzo, ha visszater a regi etkezesi szokasokhoz, vissza fog hizni, hiszen attol hizott el :)
Ha valaki alacsony szenhidrat dietaval fogy, lassan szabad csak novelni a szenhidratokat (heti 5-10 gramm), es figyelni mi tortenik (fogyas / hizas / sulytartas). Mikor tobb heten at nincs sem fogyas sem hizas, az kb a beviheto szenhidrat, ha mar nem akarnak tobbet fogyni. Ez mindenkinel mas, hosszu folyamat, ki kell tapasztalni.
Most csak azért méregetem magam, mert új mérlegem van:D
Én nem igen diétázok, csak figyelek egy kicsit az étkezésemre.
Teljeskiőrlésű kenyeret, zsömlét, kiflit eszek. Persze nem egy nap mindet:D
Reggeli 1 kifli vagy zsömle, tejeskávéval (édesítős), délben 1 kifli vagy zsömle margarinnal, paradicsommal és tejeskávé, vacsora pedig valami főtt étel, amit én főzök. Általában csirkemell (rántva, sütve), rizzsel, vagy főzelék, stb. és persze szoktam édességet is enni:D
Én a mozgással szeretek feszesedni, illetve fogyni.
A szénhidrát tényleg fontos az agy működéséhez. Ha nem k szénhidrátot, akkor rögtön észreveszem a teljesítményemen. Persze ez lehet pszichés, mert folyamatosan nagy torta szeletekre gondolok, ha eldöntöm, hogy nem eszek édességet:DDD
ja es meg valami. 1200-1500 kalorias etrendet ki lehet hozni 20gr szenhidratbol meg 200 gr szenhidratbol is. Nemtudom, ch-kat is szamolsz-e vagy csak kaloriat, erdemes lenne (ha nem indul be a fogyas) lejjebb vinned a szenhidrat bevitelt, az legtobbszor segit.
Az egy hulyeseg, hogy napi 160gr ch kell az agy mukodesehez. Akkor en mar halott lennek, evek ota 20 grammozok, nem egyfolytaban, de ha csinalom akkor hetekig, most is mar 3 hete pld es semmi bajom.
Estere azert "jon vissza", mert akkorra az egesz napos eves-ivas nem feltetlen dolgozodott meg fel. Ha mindenkepp reggel es este is merlegelsz, a reggelit csak a reggelivel, az esti eredmenyt csak az estivel viszonyitsd. De leginkabb nem erdemes naponta vagy naponta 2x merlegelni.
Amugy azert tudott Nicole fel kiloval kevesebbet merni, mert nem eszik szenhidratot, es a szervezete engedi el a visszatartott vizet.
Az igazi fogyas csak kb 2 het alacsony ch etrend utan indul meg, addig leginkabb vizveszteseg a 'fogyas'.
Ezt nem tudom, hogy csináljátok...
Tegnap és ma is bicajoztam a melóba. Oda-vissza 20 km, azaz nekem 2x40 perc, ez elvileg napi 800 kalória mínusz. A kajám sem sok, mert 1200-1500 kalória naponta. A mérlegem nem mutat kevesebbet.
Persze reggel könnyebb vagyok fél kilóval, de estére visszajön.
Szia,
Tojas, hal, csirkemell, spenot, lenmag, sajtok - ezek nagyon-nagyon alacsony ch-s etelek.
Ide bemasolom a nagyon alacsony ch-s napom, napi etrendet a 'Fogyinaplo' c. naplomban vezetek, ha jelentkezel ra beengedlek.
Amit erddemes tudni, a lenti kaja csak akkor megy / lesz eleg ha mar elmult a cukor / szenhidratfuggoseg, ketozisban vagy. Ketozisban nem ehes az ember, a lenti aznap eleg lett volna, de meg ettem ra, mert ha ilyen alacsony a kaloria bevitel a szervezet konnyen raktazorni kezd.
R: Lenmagos zsemle (230/3), 1 fott tojas (88/0), fel Lidl edam (55/0)
373/3
E: 125gr lazac sutve, adatok dobozrol Lidl (110/0), 2ek light tejfol (56/1), 75gr uborka (9/1)
175/2
V: lazac masik fele (220/0), noCarb rizs (18/0), 1ek light tejfol (28/0)
266/1
Ossz:
814/6
Igen, valóban az első pár nap után már teljesen természetes, hogy így eszik az ember.
A családommal (akik nem megértőek::) én nemes egyszerűséggel úgy oldottam meg, hogy azt mondtam, cukor- és gluténmegvonást írt elő a doki, hogy megnézzük, nem vagyok-e ételintoleráns. Ez annyiból igaz is, hogy a cukortól-liszttől puffadok, úgyhogy valóban lehet némi ételallergiám. Sluszz, mindenki belátta, hogy így eszek, még segítettek is:)
En is ugyesen ettem ma is, sot kellett meg plusz ch-t is bevinnem (!), mert nemhogy 20, de 10 gr alatt vegeztem volna.
Az ilyen szenhidrat megvonos dietaknal csak az elso 3-4 nap nehez, addig tart a cukorfuggoseg. Az ha elmulik onnan mar konnyu.
Egyetlen dologtol tartok, es nem magam miatt, hogy julius kozepen megyunk nyaralni (csaladhoz), es ott nemtudom mennyire ertik majd meg, hogy nekem igy kell ennem, kulonben az egy honap alatt mig ott leszunk 6 kilo visszajon majd. Remelem megertik, es nem sertodnek meg, ha nem eszek majd sutit sutivel - az marad a gyerekeknek, ugyis itthon ritkan kapnak edesseget.
Gratula :)
Naponta merlegelsz?
Egy derékbeteg mindig mindent óvatosan csinál!
Majd ha már megerősödsz a gyakorlatoktól, akkor lehet kicsit tempósaban.
Mindent bele!
Az sem baj, ha elsőre, másodikra, stb. nem megy végig:D
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki?
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?