Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Átjött a szomszéd, hogy nem-e tudnám kisegíteni egy kis... fórum

Átjött a szomszéd, hogy nem-e tudnám kisegíteni egy kis... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

jan. 28. 19:06

Szomszéd nálam nem jácc, mert tehetősebbek

viszont a napokban egy csöves odatolt egy marék aprót hogy adjak helyette papirpénzt mert kórházba megy

Szemre sem volt ezer forint, de mondtam hogy semmi papirpénzem, de ha megigéri hogy pálinkára költi adok egy százast

Elfogadta :)

Nálam a koldulónak és a csövesnek "hitele" van

Egyszer cikis helyzetben voltam és éppen koldusba botlottam

Ami apró a zsebemben volt odaadtam. Áldott érte és mindenféle jókat kívánt

A cikis helyzetem megoldódott

jan. 28. 18:47

nem-e...-DD

Velem meg soha nem törtent ilyen kerdes, hogy ki tudnäm- e segiteni bärmivel is...

10. okoskodó (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 18:47

Tiszteletem a tiéd!

„Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik."

9. Myra
jan. 28. 18:26
Mi itt a szomszédokkal folyton kisegítjük egymást. Azt gondolom ez így helyes.
8. tumbo2 (válaszként erre: 7. - Perzsacica)
jan. 28. 17:36
nem is.a szomszéd pénzt kért tőlem,hát nem kétszer akarta visszaadni,elfelejtette.
7. perzsacica (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 17:30

Ez nagyon szép volt! Ha mégis kérne máskor is ne utasítsd el azonnal de azt is ajánld fel, hogy esetleg beszéljétek át az anyagi dolgait. Mert lehet , hogy ott is segíthetsz, persze ha ő is szeretné.

Azt követően lehetne egy hosszabb távú terv, hogyan léphetne tovább. Esetleg egyéb külső vagy hivatalos segítség keresése a helyi adottságoktól függően.

De azt mindenképpen mondd el, hogy a segítségadás részedről nem lesz állandó, mert az nem megy tartósan.

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - 55Judit)
jan. 28. 15:57

Az lehet, hogy akar még, de ez nem lesz rendszeres. Mint írtam smucig vagyok.

Amúgy dohányoztam régen, sőt, voltam viszonylag szegény is, amikor három féle dologra költhettem egész hónapban. Úgymint rezsi, kaja, cigi. És volt mikor inkább a kajáról mondtam le. Szerencsére már nincsenek ilyen gondjaim.

Már nincsenek anyagi gondjaim, és a cigiről is le tudtam szokni. Mondjuk a kajáról és rezsifizetésről is szívesen leszoknék, de hát ezek a szükséges rosszak :D :D :D

5. 55Judit (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 15:50
Feltétlen segítettél. Ha enni kap, könnyebben meg tudja venni a cigit is. Nem most kért utoljára.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - 55Judit)
jan. 28. 15:41

Semmit nem tudtam róla. Egy egyszerű asszony, néha látom hogy az ajtaja előtt cigizik, de ennyi. Én nem nagyon beszélgetek a szomszédokkal. Igazából nem is tudom miért adtam neki. Talán mert nem hadovált össze-vissza. Egyszerűen csak kért. Végig a szemembe nézett, de nem dölyfösen, hanem tisztelettel.

Utólag gondoltam olyat, hogy bacca meg, cigire ha volt pénze...de igazából lehet ha arra kért volna, azt is adok neki. És tényleg azért, mert nem kezdett magyarázkodni. Annyit mondott megszorult, éhes, és nem-e tudnék valamit nélkülözni. Az előbb vittem ki a szemetet és éreztem a hagymaillatot az ajtaja előtt elmenve. Szóval főz magának. Remélem ezzel tényleg segítettem kicsit.

3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 14:31
Nem tudtad hogy szegény?
jan. 28. 14:26

Jó hogy segítettél!

De milyen szomorú hogy ilyen helyzetben van valaki.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook