Aranyszárny befektetési egységekhez kötött életbiztosítási csomagot hogyan tudom felbontani? (tudásbázis)
Bocsi, csak most jártam erre! :)...de már válaszoltam is priviben!..
Szia!
Köszi mindent.
írtam privit.ha erre jársz írj.
...bocsánat, lemaradt a többi rész, ....önállósította magát a gépem!
A folytatás: van rugalmasabb lehetőség is, mint akár a 10-20 évre lekötött befektetések, amik futamidőn belül nagyobb mozgásteret, lehetőséget biztosítanak. Tanácsot persze csak akkor tudnék adni, ha minden részletet pontosan ismernék, így látatlanban csak annyit,......nem biztos, hogy megéri kiszállni ebből a szerződésből!...
Szia!
...ha már 3 éves, akkor van visszavásárlásra lehetőséged, mint ahogy a többiek is írták. Az eddig igénybevett adókedvezményt 20% büntető kamattal növelten vissza kell fizetned. A hozam összege attól is függ, hogy mennyire kockázatos alapba helyzeted el a pénzedet és hogy az a válság alatt, hogyan alakult. Van több lehetőséged is, ha magasabb összeget fizettél havonta, csökkentheted azt a minimum összegre. Szüneteltedheted is, ez idő alatt nem kell fizeted a havi díjakat az életbiztosítás havi díját viszont vonják az eddig befizetett díjakból, így a biztosító kockázatban áll, tehát a biztosítási részt nem veszíted el. A szerződés ebben az esetben bármikor reaktiválható. A gyermekeknek későbbre félre tenni, gyüjteni szerintem a legjobbak ezek az ugynevezett Unit linked tipusú befektetések, persze a megfelőlően megválasztott befektetési alapokkal, alapkezelőkkel. A piacon van több ilyen, akár rugalmasabb lehetőség is, mint a 1
Generalis vagyok!
Elérési vagy haláleseti biztosítás volt?
Szóval ennyit te is tudsz:)
Az esély arra, hogy hatalmasat buktok 100% (plusz az adókedvezmények visszafizetése)
(dolgoztam vagy 8 évig biztosítónál)
Köszi a segítséget.
Ennyit én is tudok.Azért kérdeztem rá hogy mennyi az esély mert ha rosszul járunk akkor nem bontjuk fel.
Szépen besétálsz a legközelebbi fiókukba és elmondod, hogy meg szeretnéd szüntetni. Ennyi. Vagy írásban felmondod.
Utána ők is elmondják, hogy mit kapsz Te.
Miért rizsáznának?
De egy biztos, készülj fel, hogy marha rosszul fogsz járni.
Generali Biztosító
Fordulj hozzájuk, de azt ne hidd hogy visszakapod amit befizettél. Ilyen rövid idő alatt max költségei voltak a biztosításodnak, hozama aligha.
A felvett adókedvezmény vissza kell majd fizetnetek.
Egyébként miért nem ott érdeklődsz, ahol ezt kötötted? Biztosan jobban tudnának ebben a témában segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Dohányboltot nyitni jó befektetésnek tűnik-e?
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- Kevés befektetéssel, valami okos dolog, amiből meg is lehet élni, manapság! (nem MLM!)
- Szerintetek melyik internetes munka lenne jó befektetés?
- Tényleg megszűnnek az életbiztosítás után igénybevehető adókedvezmények?
- Befektetési életbiztosítás- Segítsetek, mit csináljak?