Normális az, ha egy apa állandóan cikizi a lányát? (beszélgetés)
Azért mert felnőtt létedre nem hagyod magad, és higgadtan, de úgy, hogy apád megértse, megmondod, mennyire bántanak a szavai, még lesznek szüleid továbbra is.
Én ilyesmit mondanék : "- Apa, nagyon rosszul esik, hogy olyasmiért kritizálsz, amiről nem tehetek. Légy szíves, többé ne tedd ! Az ember ha szereti a gyerekét, úgy szereti, ahogy van. Vagy nem szeretsz ? " Ha mégis folytatja vagy újrakezdi, mondd meg, hogy ritkán fogsz jönni, mert ez a szeretetlenség nem hiányzik Neked. Talán anyukád is észbe kap, és elbeszélget apáddal, mikor nem vagy otthon.
Megáll az eszem, hogy az egyszem lányát elvadítja magától apád ! :(
Nem vagyok otthon,felnőtt vagyok,de ez akkor is szomorú,hogy egy apának a felnőtt lánya cikizése a téma.
Eleve kevés rokonom van.
Most szakitsam meg velük a kapcsolatot vagy lazitsak?Egyébként igen,az lehet,amit Bichi ír, illetve volt két bátyja, már meghaltak és főleg a fiatalabbik bátyja volt,aki mindenkit,apámat is állandóan cikizett.
Kiabál apád, hogy meghallhatja a szomszéd ? Azt hallja, hogy Téged kritizál ? De nem ez a legfontosabb ! A lényeg az, hogy NE kritizálja a külsődet !!! Ha Te nem mersz szólni neki, anyukád állítsa le ! Beszéld meg anyukáddal először ezt négyszemközt, mennyire bántó és önbizalom romboló, ahogy apád beszél Veled rólad !
Nem tudjuk, hány éves vagy, eltartod-e magad ? Muszáj-e otthon laknod ?
Valószínű, apád többnek érzi magát, ha Téged lenyom, leértékel. Talán jó az egójának. Mindig ilyen volt ? Ez a viselkedés nem a szeretet jele ! :(
Sajnálom, hogy anyukád nem áll ki melletted ! Régimódi család ? Az úgy jó, ahogy a férj mondja ? Rá kell hagyni ? Mit hall meg a szomszéd ?
Én biztos, hogy leállítottam volna a férjemet már az elején ! Keresse magában/magán a hibákat, van egy pár !
Szerintem egy gyerekét szerető szülő nem kritizál olyasmiért, amiről a másik nem tehet. A két metsződ közötti rést lehet, hogy örökölted, az aranyos, egyáltalán nem ronda ! Mosolyogj csak, minél többet ! :)
Vagy olyan kapcsolatban apáddal, hogy meg merd kérdezni tőle : miért próbálja rombolni az önbizalmadat ?
Édesanyád nem állitja le ?
különben nem biztos, hogy igaza van. Régen volt egy olyan irányzat, hogy nem illett dicsekedni, saját gyereket dicsérni és ez sokaknak ártott, önbizalom terén, Édesanyám engem is rengeteget kritizált, amit szerencsére fel sem vettem, de csodálkoztm, hogy a kritikái ellenére mégis elég kelendő vagyok a "halpiacon'. Mondjuk a férjem rengeteget segitett, 14 éves korunk óta ismerjük egymást, de örömmel olvastam, hogy a te partnered is kiáll melletted.
Ez mondjuk csak az elfogult szülők esetében van, de még ha látja is hogy csúnya, ezzel nem cseszteti...
Amúgy ugyanilyen volt az apósom, aki állandóan beszólt, hogy nagy a seggem, pedig sosem volt nagy, és mindezt úgy, hogy ő 130 kiló volt, most 160, könnyebb átugorni, mint megkerülni. Mondjuk szerencsére én nem élek vele, de egyszer úgy megmondtam neki a véleményemet, hogy az egész utca hallotta, azóta nem szól egy szót sem...
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Hogyan lehet valakit elfelejteni, ha állandóan rá gondolunk?
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szerintetek normalis, ha a 12 eves fiam allandoan olelget es puszilgat?
- Normális az, hogy egy másfél- és egy kétéves gyermek este 10 és 11 órakor még fent van állandóan?
- Az normális, ha após állandóan nálunk van...mert közelebb költöztünk hozzájuk?