Anyák! Van hobbitok? Mi az? Mikor és mennyi időt szántok rá? Mit gondoltok, milyen hatása van a gyermeknevelésre? (beszélgetés)
Nekem most a "dolgozó anyaság" a hobbim.. Engem ez kapcsol ki, és tett újra magát értékelő emberré a 4 gyerek mellett..
Egyébként szeretek olvasni, bár ez most 10 perc szakirodalomban kimerül..
De jó ez, haladunk a normál élet felé.
A gyerekek meg látják a jó példát.
Tanulni kell a pihenést is, meg azt is, hogy azt csináljuk, ami értékes és jó is egyben. Nem az áldozati létet kell lássák, az beteges, úgy, ahogy írjátok..
Marhaság!
Nekem mindig is volt/van több hobbim.
A gyerekeimnek is van.
Hasznos időtöltés.
Igen, van több hobbim is és mindig is volt.
Az olvasás alap, ez nem hobbi, a mozgás szintén alap.
Kreatívkodni szoktam, ezt a gyerekkel is lehetett. És azt gondolom, hogy a saját hobbink nem a gyerek elhanyagolását eredményezi.
Én azt, hogyha 24 órámból 24-et csak a gyerekkel kellene foglalkoznom, megvesznék.
Mint ahogy akkor is, hacsak a hobbimmal foglalkoznék.
És ha minden nap töltött tojást ennék, ami a kedvencem, egy idő múlva már a tojásra sem bírnék ránézni.
Én nemrég kezdtem el varrogatni hobbiból. mióta a háztartáson kívül szánok időt hobbira is, azt vettem észre, hogy sokkal nyugodtabb vagyok, így a gyerek is. persze mindezt alvás időben, illetve este ha nem vagyok fáradt. amikor a fiam velem van, mi mindig időjárástól függetlenül kint vagyunk. ha valamiért ez mégsem így alakulna, játszunk a lakásban.
korábban sajnáltam magamtól ezt a "lopott" időt, de KELL!!!
Futok,olvasok,kirándulok.
Csatlakozom michelle.r-hez.Fontos,hogy ne csak a tespedést lássák pihenésnek,hanem az aktívabb formáját is.
A gyereknek is meg kell találnia a saját kikapcsolódását az mellett,hogy vannak közös hobbik.
- Van
- Fal-és sziklamászás
- Amennyit csak lehet (kinti szezonban 1 nap - hétvégén tuti, benti szezonban 1-2 este kb 4 óra /alk - bár momentán épp semennyit mert kismama vagyok)
- Jó hatása van rá, mert így tudok nyugodt és kiegyensúlyozott maradni.
Rengeteg. Olvasok, sportolok, nyelvet tanulok, zenét
hallgatok. A sütés-főzés is egyfajta hobbi, kísérletezem különféle alapanyagokkal, ételfotókat készítek, ilyesmi. Minden nap szánok rá időt, hétvégén többet.
A gyerekekre szerinten hatással van az, hogy azt látják, az anyjuk nem a kanapén tesped, hanem értelmesen tölti az idejét. Nekik sem engedem a punnyadást. Három dolog kötelező: zene, sport, nyelvtanulás, a többit saját hatáskörben eldönthetik :)
Hobbi..
Kinek mit jelent,én ha ki akarok kapcsolni akkor olvasok.
Hogy a gyereknevelésre van-e hatása?Van!5 éves lesz,de a boltban mesekönyvet kér,nem játékot!
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Komoly kérdés. Mit gondoltok ezekről a párbeszédekről? (szeretet)