Anna, Peti és Gergő könyvek (beszélgetés)
Ahhoz azért az összes történet sem lenne elég, hogy mást ne olvasson az ember. :)
Engem csak a tökéletes anyuka idegesít(ett) benne. Oviban végig sláger volt, így egyre több lett otthon is.
Most 8 éves a nagy, ő Berg Judit, Rumini sorozatait szereti, ha olvasom, amikor saját magának olvas, akkor pedig a Rosszcsont Peti könyveket.
A kicsi meg most 15 hónapos, nála még Bogyó és Babóca a favorit.:D
Ha csak egy a sok közül, akkor végül is elmegy, bár mondom, nálunk nem jött be (szerencsére).
A baj akkor van, amikor nincs más mellette, és sokaknál így alakul.
Igen, nagyon egyszerű szövege van. Először furcsa is volt, de talán ezért is kedvelt a kicsik körében, mert könnyebben megértik.
Lehet még a gyerekeknek olvasni mellette vagy utána gazdagabb szókincsű olvasmányokat.
A kislányomnak megkéset beszédfejlődése volt,és rengeteget segítettek Bartos Erika könyvei.
Késztetést érzett,hogy a már megismert történeteket a képek alapján vissza mesélje.
1000X többet fejlődött a beszéd a Bartos könyvektől ,mint a beszédindítónak titulált tsmt tornától.
Amellett,hogy hasznos volt nagyon szerette is.
Most 7 éves,de időnként még mindig előveszi-)
AZ igaz, nagyon egyszerű történetek, minimális szókinccsel és minimális fantáziával...
Nagyon egyszerű, a mindennapi életről szóló történetek, de az én lányom imádja, pedig elmúlt 6 éves. Szinte megvan az összes. Már sokszor ő meséli kép alapján.
Nekünk a verseskötetek kicsi korban (úgy egy éves kortól 3-4 éves korig) bejöttek, főleg amiatt, hogy mindent meg lehet mutatni a rajzokon ami a versekben van. Amúgy a versek nagyon egy kaptafára íródtak, a harmadik kötetnél már semmi új nem volt, de ettől függetlenül szerettük. Bogyó és Babóca úgy 4 éves korig nagy kedvenc volt, de már kikopott... Anna, Peti és Gergő könyvek kifejezetten idegesítőek, egy kötet volt meg, se a gyerek se mi nem szerettük, így hamar háttérbe szorult... annyi jó, ennél sokkal színvonalasabb, gazdagabb gyerekkönyv van, nem értem miért ekkora sláger ez... különösen azt nem, amikor az 5-6-7 éves korosztály számára még mindig ezt kínálják a szülők...
Eleinte nagyon nem akartam Bartos Erikát venni a gyerkőcöknek, de megkedveltük és azóta nagyon szeretik.
Megvan szinte az összes Anna, Peti, Gergő, Bogyó és Babóca és a verseskötetek. Már annyiszor olvastam a gyerekeimnek, hogy kívülről tudják. :)
Igen, nagyon jó. Nálunk a kistestvér születését segített feldolgozni.
Enyém nem volt oda érte,mondjuk ő egy érdekes gyerek mert ahhoz lépest h 4,5éves nem kötik le a mesék,egyszerűen nem érdekli,nem is figyel ha olvasok mindig közbe beszél,tök más témáról.Így már türelmem sincs neki olvasni.Mondtam neki,hogy az esti mese helyett ami a tv-ben az umizumit jelenti olvasnék neki,de nem akarja..mondjuk az a jó h csak olyan mesét nézz a tv-ben amiből tanul..számolni,formákat,színeket,angolul..de továbbra se értem miért nem érdekli ha olvasok..
Amúgy mekkora a gyerkőc? Mert vannak Bartos Erikának verses kötetei is,azok (nekem) jobban bejönnek.
Az enyém imádja, már 10 éves, kb 1000x olvasta, olvastam neki, és rajzol is belőle, sőt néha ötleteke is merítettünk belőle, hogy hová menjünk hétvégén.
Szereti. Olyan kis egyszerű mesék vannak benne a mindennapokról. Nem kell rajta gondolkodni,nincs benne jó meg gonosz,könnyű kis olvasmány a kicsiknek is.
Az enyém is!!!
Nem bírom eleget olvasni neki!!! :)
Mi a véleményetek? Szeretik a gyerekek?
További ajánlott fórumok: