Amit a befőzésről tudni kell... (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Amit a befőzésről tudni kell...
MEGGY ÉS SZIVA ELTEVÉSE NYERSEN
Mindegy melyik gyümölcsből készitjük.
Gyors és nagyon fincsi télen olyan mint a fárol szedtük volna le.
5 kg gyömölcsöt kimagozunk, egy nagyobb edénybe rakjuk, majd ráőntünk 1 kg kristálycukrot 1 dkg szalycilt nagy edénybe tesszük 24 óráig ha arra járunk meg-meg kavargatjuk.
Másnap üvegekbe rakjuk és lezárjuk. Nem kell dunsztolni, bármikor felbonthatjuk, semmi baja nem lesz.A polca rakjuk.
Pitékbe, szósznak, kelttésztába is kiválló.
Kedves Gyula bácsi!
Köszönöm a dicsérő szavakat. Üdv.:Veronika
Hát csak gratulálni tudok a cikkhez. Természetesen a mai modern világban nem árt az sem, ha a figyelmet felhíjuk arra:
- az üveg legyen 6 körmös,
- mindíg új, - legfeljebb nagy körültekintéssel egyszer már használt - lapkánk az üvegre.
- a tisztaság alapvetően fontos. Rágen nem is nagyon voltak tartósító szerek, mégis sikerült a befőzés ( egyébként a cukor önmagában is tartósító szer).
Sok jó ötlettel és javslattal találkozhat az, aki most kezdi a befőzést.
Ismételten gratulálok:
Gyula bácsi
Cukor nélkül hogy lehet lekvárt elrakni? Lehet egyáltalán? Vagy megromlik?
Sütőtök lekvárt szeretnék eltenni, de cukormentesen, hiszen az úgyis édeskés én meg nem ehetek cukrot.
Sziasztok, most vettem észre, hogy "fórum lett a cikkből", ezért gyorsan válaszolok is. :-))
Első válasz: kiscsirke, a befőzős naplómba folyamatosan másolom be a recepteket, amit megpróbálok "időrendbe szedve beírni". Ott mindent megtudhatsz, ami esetleg itt kimaradt... :-)
A második válasz:Boszikám, köszi, így igaz... :-)
A harmadik: Tixtina, a befőzős naplómba beírtam a sárgabarack receptet. Ha gondolod nézd meg, mellékeltem a végeredményt is hozzá. :-)
Szió!
Én csak a kenyérsütőgépes receptet tudom. Én azzal csináltam, és isteni lett!
Na,akkor most valaki leírná nekem a sárgabarack eltevését-lekvárnak.
Fontos lenne,mert a gyermekeim imádják-
Sajnos,mióta a szüleim meghaltak-3 éve-nincs befőzés
Pedig muszáj lenne-mert nagyon nagyon finom.
Csak hát....-valami recept is kellene hozzá.:))
Tömör, velős, jó cikk lett Verám, gratulálok,
ami még kimaradt, azokat megtudjuk úgy is a naplódból:)
sűrű látogatóid vagyunk úgy is :DDD
Jó a cikk, de hiányolom a tartósítási, és zselésítési okosságokat, illetve a sárgabarack kimaradt..
De sok hasznosat is megtudtam. Köszönöm.
Akinek van kedve, "látogasson meg", sok érdekes, finom dolgot találhat.
Ugrás a teljes írásra: Amit a befőzésről tudni kell...