Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Altatás nagyon kockázatos, vagy már rutinnak számít? fórum

Altatás nagyon kockázatos, vagy már rutinnak számít? (tudásbázis kérdés)

okt. 9. 14:37
Nagyon köszönöm mindenkinek. Tudom nagyon pánikoltam, de elmondhatatlanul féltem és nagyon örültem hogy felébredtem.
27. L’Engel (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 22:12
Gyors gyógyulást kívánok! :)
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Libikóka)
okt. 8. 08:56
Köszönöm szépen
25. libikóka (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 05:36
Gyógyulj szépen 🍀🍀🍀
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Ágio8405)
okt. 8. 05:29

Igen, jól köszönöm.

A műtéti fájdalmakat leszámítva. De szerencsére a műtét rendben volt. Nagyon féltem. Örültem hogy felébresztettek.

23. Ágio8405 (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 7. 22:19
Hogy vagy? Gondolom túl vagy rajta.
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Ágio8405)
okt. 6. 23:31

Holnap lesz.

Elvileg bármi adódik, mindenre tudnak valamit cselekedni ugye? Tehát ha vérnyomásom megemelkedik vagy lecsökken, vagy allergiás leszek valamilyen altatószerre stb?

21. Ágio8405 (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 6. 23:28
Nem beteges de nagyon túl gondolod. Mikor lesz a műtét? Próbáld meg elterelni a gondolataidat.
okt. 6. 18:16
Lehet ez már beteges h ennyire félek
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Ágio8405)
okt. 6. 18:16

De ugye ilyen agyvérzést sem kap az ember közben? Vagy az már látszana a laborvizsgálatnál?

Magas vérnyomásból is kiderülne, nem? Nekem most megfájdult a fejem, mert szerintem sokat idegeskedtem. Attól még megműtenek hogy fàj a fejem? Vérhigítót is fogok kapni közben.

Ha allergiás vagyok valamilyen szerre a műtét alatt, ők azt látni fogják és van rá ellenszerük ugye?

18. Ágio8405 (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 5. 22:58

Valótlanok a félelmeit. Ilyen miatt senki nem hal bele az altatásba. Ezek csak laikus túl agyalások. Engem akkor altattak amikor kiszedték a 4 bölcsesség fogam egyszerre. Szerinted, ott mennyi vér ment le még elszívás mellett is? és nem fulladtam meg…. ( másnap alul kijött a sok vér, de mondták is hogy ne lepődjek meg).

De az intubáció is pont ezért van, hogy végképp esély se legyen megfulladni.

okt. 5. 18:36
Először én is tartottam a dologtól, de túléltem. Te is túl fogod élni. Ez ma már tökre rutin, hiszen szalagon mennek az emberek műtétekre.
16. 80ASIQ (válaszként erre: 13. - Felhőcske**)
okt. 5. 18:17

:D

Egyszer altatásból magamhoz egy biciklist véltem keresztültekerni a kortermen. Meg is kérdeztem, hogy hova megy az a biciklis? :D

15. 80ASIQ
okt. 5. 18:08
Mondhatni: rutinnak számít!
14. L’Engel (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 5. 16:07

Nem fog gondot okozni, ne aggódj! :)

Azért tesznek be tubust, hogy semmi se kerülhessen a légcsőbe. Mire felébredsz, arra kiveszik, nyugodtan lélegezhetsz majd szájon át.

Az összes életfunkciód monitorozva van. Észrevennék, ha baj lenne. De ne gondolj erre, nem lesz semmi!

Az én mélyaltatásom 4 órás szájsebészeti műtét miatt történt. Ott is volt közben minden a számban, vértől kezdve a fogtörmelékig, de még élek. :)

13. Felhőcske** (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 5. 15:50
Nekem 7 altatásos műtétem volt, nyugi minden rendbe lesz, igaz az ébresztésnél néha mondtam vicceset....
okt. 5. 11:01

Köszönöm a bíztatásokat.

Én az orromon nem igazán tudok sok levegőt venni, inkább szájon keresztül és reggelente sok nyál van a számban, torkomon. Ez nem fog gondot okozni? Vagy ezt ők tudják és van erre valamilyen praktika hogy emiatt nem fulladnak meg az emberek? Mondjuk nyál mindenkinek van a szájában. Ha műtét alatt bármi van, akkor arra is fel vannak készülve és tudnak cselekedni ugye? Tehát ha valaki nem kap levegőt vagy bármi azt észreveszik.

11. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 5. 08:16

17x altattak, még élek. Mondjuk egy is elég lett volna ahhoz, hogy már ne.

Ne pánikolj, nem lesz baj.

10. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 5. 06:19

Azért van ott az aneszteziológus, hogy felmérje a kockázatokat és végig figyeljen téged. Ma már sokkal inkább rutinnak számít. Vigyáznak rád, ne félj!🤗

Nekem idén volt vénás bódításom és intubálással járó mélyaltatásom is. A vénás után picit hányingerem volt, míg a mélyaltatásnál rosszullét nélkül ébredtem, egy jót aludtam.

Az rémlik, hogy mondta az orvos, hogy először csak egy kis gyógyszerkeveréket ad be, amitől bódult leszek, hogy megnézze hogyan reagálok a szerekre, érzékeny vagyok-e. Erre a gyakorlatban nem emlékszem. Az utolsó emlékem az, hogy teljesen magamnál vagyok, aztán már az ébredezés jött.

9. Oliva2023 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 5. 01:59
Az altatóorvos kikérdez előtte és mérlegeli a kockázatokat. Én refluxos vagyok, de az nem volt gond. Engem még csak 2x altattak, vénásan, Propofollal, és életem legjobb alvásai voltak. Olyan pihenten ébredtem, mintha nyaraltam volna 2 hetet.
8. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 5. 00:32
10x altattak, csak rövidebb dolgok miatt. 1x kaptam tubust, attól nagyon fájt a torkom utána. Amúgy a legjobb alvásaim voltak ezek az altatások. Én egyáltalán nem félek tőle.
okt. 4. 21:57
Jól viseltem, nem volt még csak hányingerem sem.
okt. 4. 21:56
Nem tudom, 4x altattak, még élek. 7 műtétem volt. Imádnak a sebészek.
5. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 4. 21:56
Minden altatásnak megvan a veszélye, de nem a "megfulladás" miatt, és jellemzően a halálozás nem az altatás miatt van...
4. loch ness (válaszként erre: 3. - Globus)
okt. 4. 21:32

Inkább akkor mondja el, mikor az altatóorvossal előzetes megbeszélés van, mert a műtőben az ember általában már olyan kába, hogy beszélni se nagyon tud.

Kedves FI, az altatóorvos rá fog kérdezni a kockázatokra, te meg kérdezd ezt meg tőle nyugodtan.

3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 4. 21:21

Nem fogsz megfulladni, van altatóorvos :)

Tőlem megkérdezték, hogy könnyen hányok-e. Mondtam, hogy nem. Nyugodtan mondd el te is, amikor már a műtőben készülődnek. Jobbulást, gyors felépülést!

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 4. 21:16

Biztos megmondták a kockázatokat.

Ne aggódj,túl leszel szépen.

Aztán javulsz😊

🍀🍀🍀🍀🍀

okt. 4. 21:12

Műteni fognak, de még soha nem műtöttek ezért nagyon pánikolok.

Ráadásul nekem sok a gyomorsavam, nem fogok megfulladni műtét alatt? Vagy ez ma már nem ennyire veszélyes?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook