Altatás nagyon kockázatos, vagy már rutinnak számít? (tudásbázis kérdés)
Igen, jól köszönöm.
A műtéti fájdalmakat leszámítva. De szerencsére a műtét rendben volt. Nagyon féltem. Örültem hogy felébresztettek.
Holnap lesz.
Elvileg bármi adódik, mindenre tudnak valamit cselekedni ugye? Tehát ha vérnyomásom megemelkedik vagy lecsökken, vagy allergiás leszek valamilyen altatószerre stb?
De ugye ilyen agyvérzést sem kap az ember közben? Vagy az már látszana a laborvizsgálatnál?
Magas vérnyomásból is kiderülne, nem? Nekem most megfájdult a fejem, mert szerintem sokat idegeskedtem. Attól még megműtenek hogy fàj a fejem? Vérhigítót is fogok kapni közben.
Ha allergiás vagyok valamilyen szerre a műtét alatt, ők azt látni fogják és van rá ellenszerük ugye?
Valótlanok a félelmeit. Ilyen miatt senki nem hal bele az altatásba. Ezek csak laikus túl agyalások. Engem akkor altattak amikor kiszedték a 4 bölcsesség fogam egyszerre. Szerinted, ott mennyi vér ment le még elszívás mellett is? és nem fulladtam meg…. ( másnap alul kijött a sok vér, de mondták is hogy ne lepődjek meg).
De az intubáció is pont ezért van, hogy végképp esély se legyen megfulladni.
:D
Egyszer altatásból magamhoz egy biciklist véltem keresztültekerni a kortermen. Meg is kérdeztem, hogy hova megy az a biciklis? :D
Nem fog gondot okozni, ne aggódj! :)
Azért tesznek be tubust, hogy semmi se kerülhessen a légcsőbe. Mire felébredsz, arra kiveszik, nyugodtan lélegezhetsz majd szájon át.
Az összes életfunkciód monitorozva van. Észrevennék, ha baj lenne. De ne gondolj erre, nem lesz semmi!
Az én mélyaltatásom 4 órás szájsebészeti műtét miatt történt. Ott is volt közben minden a számban, vértől kezdve a fogtörmelékig, de még élek. :)
Köszönöm a bíztatásokat.
Én az orromon nem igazán tudok sok levegőt venni, inkább szájon keresztül és reggelente sok nyál van a számban, torkomon. Ez nem fog gondot okozni? Vagy ezt ők tudják és van erre valamilyen praktika hogy emiatt nem fulladnak meg az emberek? Mondjuk nyál mindenkinek van a szájában. Ha műtét alatt bármi van, akkor arra is fel vannak készülve és tudnak cselekedni ugye? Tehát ha valaki nem kap levegőt vagy bármi azt észreveszik.
17x altattak, még élek. Mondjuk egy is elég lett volna ahhoz, hogy már ne.
Ne pánikolj, nem lesz baj.
Azért van ott az aneszteziológus, hogy felmérje a kockázatokat és végig figyeljen téged. Ma már sokkal inkább rutinnak számít. Vigyáznak rád, ne félj!🤗
Nekem idén volt vénás bódításom és intubálással járó mélyaltatásom is. A vénás után picit hányingerem volt, míg a mélyaltatásnál rosszullét nélkül ébredtem, egy jót aludtam.
Az rémlik, hogy mondta az orvos, hogy először csak egy kis gyógyszerkeveréket ad be, amitől bódult leszek, hogy megnézze hogyan reagálok a szerekre, érzékeny vagyok-e. Erre a gyakorlatban nem emlékszem. Az utolsó emlékem az, hogy teljesen magamnál vagyok, aztán már az ébredezés jött.
Inkább akkor mondja el, mikor az altatóorvossal előzetes megbeszélés van, mert a műtőben az ember általában már olyan kába, hogy beszélni se nagyon tud.
Kedves FI, az altatóorvos rá fog kérdezni a kockázatokra, te meg kérdezd ezt meg tőle nyugodtan.
Nem fogsz megfulladni, van altatóorvos :)
Tőlem megkérdezték, hogy könnyen hányok-e. Mondtam, hogy nem. Nyugodtan mondd el te is, amikor már a műtőben készülődnek. Jobbulást, gyors felépülést!
Biztos megmondták a kockázatokat.
Ne aggódj,túl leszel szépen.
Aztán javulsz😊
🍀🍀🍀🍀🍀
Műteni fognak, de még soha nem műtöttek ezért nagyon pánikolok.
Ráadásul nekem sok a gyomorsavam, nem fogok megfulladni műtét alatt? Vagy ez ma már nem ennyire veszélyes?
További ajánlott fórumok:
- Ha valaki nagyon izgul maszkos altatás előtt és tudja magáról, hogy ficánkolni fog a műtőasztalon kérhet nyugtatót?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?
- Szerintetek mennyire kockázatos dolog valakit állandóra bejelenteni a lakásunkba? A magyarországi és a romániai helyzet eltérő vmiben?
- Szerintetek a mai gazdasági helyzetben kockázatos-e vállalkozásba kezdeni?
- Félállású vállalkozóit szeretnék...mennyire kockázatos anyagilag?
- Nagyon kockázatos műtét, estetek már át rajta vagy ismerősötök?