Almásbéles recept
Az Almásbéles hozzávalói:Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg zsír
1 egész tojás
1 dkg sütőpor
kb. 1 kispohár tejföl
csipet só
Töltelék:
1,5 kg alma
15 dkg cukor
őrölt fahéj
daráltkeksz
Tetejére:
felvert egész tojás
vagy
vaníliás porcukor
Az Almásbéles elkészítési módja:
Először a tölteléket készítem el. Az almát meghámozom, lereszelem, majd a cukorral együtt kb. 15 percig főzöm, míg csak kevés leve marad. Ízlés szerint szórok bele fahéjat, és kevés darált kekszet is teszek bele. Hagyom kihűlni. A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozom, két felé veszem. (ha szükséges, még lehet hozzá adni tejfölt) Kizsírozom, lisztezem a nagy gáztepsit és belehelyezem a kinyújtott alsólapot. A kihűlt almás tölteléket rásímítom, majd ráhelyezem a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkálom a tetejét, majd felvert egész tojással lekenem. Előmelegített sütőben sütöm. Ha nem kenem le a tetejét tojással, akkor sütés után a kihűlt sütit vaníliás porcukorral szórom meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. nov. 2. 16:54
Az almásbéles elkészítési módja és hozzávalói.