Almás zabpalacsinta recept
Az Almás zabpalacsinta hozzávalói:250 g zabliszt
100 ml tej
30 g vaj
2 db tojás
kis sütőpor
1 evőkanál eritrit
1 evőkanál vanília aroma
1 ek citromlé
2 nagy db alma
kis napraforgó olaj (a sütéshez)
Az Almás zabpalacsinta elkészítési módja:
Simára keverjük a palacsintatésztát, az alma kivételével mindent beleteszünk. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb. 1½ ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.
Egy finom, laktató palacsinta. Hidegen, melegen egyaránt finom. Tálalhatjuk egyszerűen fahéjas poreritrittel megszórva, lekvárral vagy vaníliamártással.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2016. szept. 20. 06:34
Az almás zabpalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.