Almás torta II. recept


3-4 db alma
fahéjas cukor
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg olvasztott margarin
1 cs sütőpor
2 db tojás
kb. 1,5 dl tej, 1-2 csepp ecet
Az Almás torta II. elkészítési módja:
Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tortaformában szépen elrndezzük és megszórjuk fahéjas cukorral. A többi hozzávalót összekeverjük úgy, hogy előbb a tojást keverjük el a cukorral, majd hozzá a margarin, a tej és az ecet. Ehhez adjuk hozzá a lisztet és a sütőport A masszát ráöntjük az almára és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percet sütjük.
Ha túl sűrű a massza, adhatunk hozzá még tejet. Tej és ecet helyett mehet bele natúr joghurt is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: BBabba, 2009. febr. 18. 10:32
Az almás torta ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.