Almás pite mogyoróval recept
50 perc
93 kcal
220 g graham liszt - 770 kcal
100 g mandula - 610 kcal
100 g mogyoró - 630 kcal
2 db tojás - 130 kcal
1 pohár natúr joghurt - 80 kcal
3 ek étolaj - 270 kcal
990 g reszelt alma - 295 kcal
3 tk. sütőpor, fahéj, édesítő
Az Almás pite mogyoróval elkészítési módja:
A mandulát és mogyorót felaprítom (lehet darálni is, ha valaki úgy jobban szereti), összegyúrom a liszttel, tojással, joghurttal, étolajjal, sütőporral. Tehetünk fahéjat és édesítőt a tésztába is, de el is hagyható. A tésztát kb. 5 mm-re kinyújtjuk, és eloszthatjuk fele-fele arányban is, de én a tetejére csak csíkokat tettem, így rácsos süti lett belőle. (Kép a naplómban.) Így egy kocka sütire kevesebb kalória jut. :) A megtisztított és lereszelt alma levét kinyomkodjuk, fahéjjal, édesítőszerrel ízesítjük (én folyékony édesítőt használtam, 1 teáskanálnyit), majd picit megpároljuk (pár perc) és a tésztára simítjuk, a tetejét berácsozzuk. Közepes kőfokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha valaki a tetejére is teljes tésztát tesz, sütés előtt be kell kenni vízzel, vagy tojásfehérjével, és meg is kell szurkálni villával.
Ebből az adagból nekem 30 kocka pite lett, egy kocka 93 kcal-t tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 21acd87fa3, 2012. márc. 16. 18:29
Az almás pite mogyoróval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.