Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás pite Emyke módra recept

Almás pite Emyke módra recept

Az Almás pite Emyke módra hozzávalói:
Hozzávalók:

80 deka liszt

40 deka margarin(kalácsba való)

1 kávéskanál só

4 tojás sárgája

1 csomag sütőpor

4 evőkanál cukor

8 evőkanál tejföl

4 evőkanál zsemlemorzsa

Töltelek:

1 kg reszelt alma

fahéj ízlés szerint

8 evőkanál cukor


Almás pite Emyke módra

Az Almás pite Emyke módra elkészítési módja:
Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk majd tészta többi hozzávalóival összegyűljük. Annyi tejfolt adunk hozza ,hogy könnyű ,de nyújtható tésztát kapjunk. A töltelékhez az almát megédesítjük fahéjat teszünk hozzá ,es kicsavarjuk a levétől. Egy tepsit kizsírozunk, ki lisztezünk. A tésztát elfelezzük ket fele. Az egyik tésztát téglalap alakura elnyújtjuk, Letesszük az egyik tésztát a kilisztezett tepsibe, villával meg szurkáljuk a tésztát. Meg szórjuk zsemlemorzsával ,es rátesszük a reszelt almát egyenletesen. Elnyújtjuk a másik tésztát is es rátesszük az almás tetejére. A tetejét szinten meg szurkáljuk villával. Tojás fehérjével megkenjük a tetejét. Elő melegített sütőben 180 C fokon kb. 30 percig készre sütjük. Nagyon finom puha és omlós ,eteti magát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás pite emyke módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook