Almás pite Emyke módra recept
Az Almás pite Emyke módra hozzávalói:Hozzávalók:
80 deka liszt
40 deka margarin(kalácsba való)
1 kávéskanál só
4 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
4 evőkanál cukor
8 evőkanál tejföl
4 evőkanál zsemlemorzsa
Töltelek:
1 kg reszelt alma
fahéj ízlés szerint
8 evőkanál cukor
Az Almás pite Emyke módra elkészítési módja:
Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk majd tészta többi hozzávalóival összegyűljük. Annyi tejfolt adunk hozza ,hogy könnyű ,de nyújtható tésztát kapjunk. A töltelékhez az almát megédesítjük fahéjat teszünk hozzá ,es kicsavarjuk a levétől. Egy tepsit kizsírozunk, ki lisztezünk. A tésztát elfelezzük ket fele. Az egyik tésztát téglalap alakura elnyújtjuk, Letesszük az egyik tésztát a kilisztezett tepsibe, villával meg szurkáljuk a tésztát. Meg szórjuk zsemlemorzsával ,es rátesszük a reszelt almát egyenletesen. Elnyújtjuk a másik tésztát is es rátesszük az almás tetejére. A tetejét szinten meg szurkáljuk villával. Tojás fehérjével megkenjük a tetejét. Elő melegített sütőben 180 C fokon kb. 30 percig készre sütjük. Nagyon finom puha és omlós ,eteti magát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 814bd549b5, 2022. febr. 18. 18:20
Az almás pite emyke módra elkészítési módja és hozzávalói.