Diabetikus kenyér rozslisztből recept
A Diabetikus kenyér rozslisztből hozzávalói:1 kg rozsliszt
2 teáskanál só
1 teáskanál glukonon
500 ml víz
4 ek olvasztott zsír
1 csomag friss élesztő
Tetejére:
Pirított tökmag
A Diabetikus kenyér rozslisztből elkészítési módja:
Meglangyosítjuk a vizet beletesszük a glukonont és az élesztőt. Hagyjuk állni 5 percig, addig a többi hozzávalót is beletesszük a liszthez. Ha felfutott, hozzáöntjük a liszthez, és összedagasszuk, én kézzel szoktam. Sűrű tésztát fogunk kapni. Jó meleg helyre tesszük hagyjuk kelni kb 1 órát. Ha megkelt a tészta egy tepsit kizsírozunk es a tésztát bele tesszük. Elő melegített sütőben (alul-felül )150 fokon kb 40 percig sütjük, azután feljebb csavarjuk 200 ra a hőfokot és meg 10 percig sutjuk. Ha kisült, kivesszük és ha ki hűlt szeleteljük.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: 814bd549b5, 2022. jan. 25. 14:29
A diabetikus kenyér rozslisztből elkészítési módja és hozzávalói.