Almás meggyes túrós lepény recept
50 perc
Az Almás meggyes túrós lepény hozzávalói:
40dkg liszt
8dkg zsir
10dkg kristálycukor
1cs sütőpor
1 pohár tejföl
2 egész tojás
Az Almás meggyes túrós lepény elkészítési módja:
A lisztben elmorzsoljuk a zsirt,hozzáadjuk a cukrot és a sütőport,csipetnyi sót,1 egész tojást és a tejföllel alaposan összegyurjuk.Hideg helyen 20 percig pihentetjük. Ezután két részre osztjuk.At egyik felét elnyujtjuk és kizsirozott tepsibe teritjük.Gyengén megszorjuk zsemlemorzsával vagy buzadarával és rárakjuk a tölteléket.A tészta másik felét kinyujtjuk ráteritjük a töltelékre.Megkenjük felvert tojással,villával megszurjuk,és elömelegitett sütöben szép pirosra sütjük. Töltelék:-Az almát lereszeljük,(kb.1kg.)és hozzáadunk10dkg cukrotkevés fahéjat,és addig pároljuk mig a levét elfővi. -A meggyet kimagozva a tészta aljára rakjuk,majd megszorjuk fahéjas cukorral. -25dkg turot összekeverünk 10dkg cukorral,1 egész tojással,egy fél citrom reszelt hélyával,mazsolával.
Ezt nem lehet elrontani,és nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zebi99, 2007. jún. 14. 14:33
Az almás meggyes túrós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.