Almás béles recept

30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 kanál cukor
1 egész tojás
1 kanál tejföl
csipetnyi só
dió vagy morzsa
1 kg alma
fahéj
Az Almás béles elkészítési módja:
Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, s egy marék dióval vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot és tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.Elömelegített sütöben kb 25 percig sütjük. Töltelék: az almát magházától megtisztítjuk, legyaluljuk. 10dkg cukorral addig pároljuk, míg levét elfötte. Fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük a tésztára. Alma helyett használhatunk cseresznyét és meggyet is.(Én szoktam a töltelékbe is morzsát rakni, miután megfött)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8d4ae28b, 2009. jan. 22. 19:25
Az almás béles elkészítési módja és hozzávalói.