Allergia, fiatal korban, segítség! (beszélgetés)
Én ugyan ezzel élek 8 éves korom óta. (tehát 15 éve) Csak nekem még hozzá jön sok minden: ételek, italok, fűszerek, gyümölcsök, zöldségek, nap és még sorolhatnám...
Sajnos ezzel együtt kell élni, mert elmúlni nem fog. Ki kell próbálni minden gyógyszert, és a napi kettővel sincs baj a súlyosabb napokon.
Nekem a Zirtec és a Cetirizin hexal volt talán a legjobb, de ez mindenkinél egyénfüggő.
Vannak homeopátiás készítmények próbáld meg, lehet használ.
Ezt akartam én is javasolni, mármint a levegő tisztítót.
Az én allergiáim is 18 éves korom körül kezdődtek és így "öregen" is meg vannak...
Pollen ellen nem sok mindent tudsz tenni sajnos.
Viszont a porallergia jól karban tartható ha betartjuk azokat a dolgokat amiket javasolnak ilyenkor.
Érdemes lenne beszerezned egy jó légtisztítót, hogy legalább a lakásban ne legyenek panaszaid.
Az összes fórumot elkezdtem olvasni,próbálom kiszedni a legjobb megoldásokat belőle. Én is kaptam szemcseppet,és orrspray-t is erre. Allergológus írta fel ezeket.
A futáson én is gondolkozom,itt a jó idő,hátha segítene.
Nekem is porallergiám van (=állandó orrfújás) és legújabban a parlagfűtől állandóan tüsszögtem az elmúlt években. Egyetlen dolog segített: a rendszeres, napi minimum 15 percen át tartó légzőgyakorlat. Nem tudom, h jógán kívül hol tanulhatnál erről.
Amióta pedig elkezdtem futni, kb felére csökkent az elhasznált pzs-mennyiség, lehet, h hosszútávon ez is teljesen elmulasztja az allergiát.
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik?
- Tej allergia: receptek, tünetek, megoldások
- Az időskori demencia tényleg csak idősebb korban fordul elő? Fiatalabb (55 éves korban) nem?
- Hogyan állítható meg a látásromlás folyamata fiatal korban?
- Kisujj és gyűrűsujjzsibbadás fiatal korban
- Kéne egy kis segítség! Allergiás lettem arra, amivel dolgozom, mit lehet tenni?