Hogyan állítható meg a látásromlás folyamata fiatal korban? (beszélgetés)
Nekem kiskoromban +5-ös volt mindkét szemem, ez 15 éves koromig teljesen rendbejött, pár évvel rá már mínusz 0,5-ös volt a szemem, a doki azt mondta, hogy erre nem ad szemüveget, mert csak romlana és minden évben nagyobb dioptria kellene. Igaza volt, azóta is ugyanúgy látok.
Van egy könyvem is: Dobd el a szemüveged a címe, valamikor a 80as években jelent meg és szemizom erősítő gyakorlatok vannak benne. Plusz vannak szemizom erősítő jóga gyakorlatok is, mindkettő kb 2-3 perc, én nem is csinálom minden nap, csak, ha érzem, hogy szükségem van rá.
viszont kicsi koromban 32es voltam, kb 9 éves koromig, aztán semmi, majd 15 évesen kezdtem -0.5-lel, mára -1.75 vagyok...és tényleg alig hordom...
más ismerősöm ennyi idő alatt -3ra vagy 4re romlott fél ről de állandóan hordja...
nekem azt mondta az optikusom, hogy 2 mínuszos szemüveg között is hatalmas különbség van.
Anno főiskolásként mínusz felest kaptam TV-hez, számítógéphez, olvasáshoz, most + felesem van, szintén arra kaptam. Fene se érti ezt.
Számítógépezés csökkentésével. Nekem rengetegett romlott a látásom a laptoptól. Informatikus ismerősöm azt mondja nem attól van, de mégis megfigyeltem összefüggést. Ha huzamosabb ideig sokat ülök a gép elött akkor utána hetekig, hónapig kettőslátásom van, homályosan látok csak távolba.
Ha olan munkád van, hogy sokat vagy gép elött viselj szemüveget. A gép képfrissítési gyakoriságát pedig min. 70-75Hz-re kell állítani!
A PC-nk ilyen volt, nem romlott a szemem évek alatt semennyit. A laptopé csak 50 és már romlik is!!
szerintem ha negatívos a szem, akkor szinte sehogy, viszont szemüveget nem szabad számítógép előtt használni és csak akkor kell felvenni ha távolra nem látunk valamit és akkor nem kényelmesedik el úgy a szem
a +os szemüveget ki lehet nőni, idős korban viszont szinte újra elkerülhetetlen lesz olvasáshoz...
További ajánlott fórumok:
- A szülés folyamata, se több, se kevesebb
- Fogyatékos fiatal rokkantosítása, mi a folyamata?
- Mikor kell elkezdeni huzogatni egy kisfiú fitymáján a bőrt? És mi ennek a folyamata?
- Közgyógyellátás igénylésének mi a folyamata?
- Hogyan lehet megállítani a fiatalkori látásromlást? Ötletek, tippek?
- A szemizmok megerősítésével, tornáztatásával megállítható a fiatalkori látásromlás?