Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Álláshirdetések, álláskeresés nehézségei fórum

Álláshirdetések, álláskeresés nehézségei (beszélgetés)

9. Amaunet (válaszként erre: 7. - Lewis78)
2023. dec. 1. 13:54
Sok sikert az új munkahelyeden!
2023. nov. 30. 20:26
Igazán szerencsés vagy. Gratulálok az új munkához.
2023. nov. 30. 18:42
Ma dolgoztam utoljára a régi melóhelyen,de hétfőn kezdek. 2hét kellett hozzá.Már sík ideg voltam. Képzeljétek az egyik felhívott ,hogy jó voltam,megfeleltem,de az igazgató nem hagyta jóvá mert létszám stopot rendelt el.Ez volt a duma. Na ettől nagyon kilettem,erre megcsörren a telefon,hogy mehetek dolgozni egy másik helyre. Az a bajom,hogy a 45 évem alatt nem tudtam türelmet tanulni,és egyből a legrosszabb variációkat vizionálom,és csak azon kattogok,amíg nem rendeződik a dolog. De ez csak akkor van ,ha nem rajtam múlik valami.Totál kikészít. :D
2023. nov. 30. 11:41

Sokszor azt tanácsolják HR-esek, hogy megfelelő 'kulcsszavakat' kell beleírni az önéletrajzba, mert hiába az a dolga valakinek, hogy átnézze az önéletrajzokat, nem fogja mert rengeteget kapnak, főleg Bp környékén.

Viszont vannak programok amikkel szűrnek és ezeket a készségeket, tulajdonságokat szűrik.

Ilyen hosszú idő után van tapasztalatod bőven, így ennek néznék utána, hogy milyen készségekre ugranak a munkáltatók ebben a szakmakörben.

Valamint nem szeretik állítólag a word-ös önéletrajzokat, inkább pdf legyen. Ajánlják a Canva-t önéletrajz készítéshez. Motivációs levelet mindig az adott pályázathoz igazítsd. Fizetési igényt ha kérnek, akkor tól-ig célszerű megírni.

FB csoportokban is érdemes szétnézni, bár gondolom már ezen is túl vagy.

5. Pasionella (válaszként erre: 1. - Lewis78)
2023. nov. 30. 10:58

Nem igazán értem mert ritka már a jó szakember és elektroműszerészt minden cég akinek szüksége van rá nagy becsben tartja.

Igen, add be minden céghez amelyik szóba jöhet, sokszor tettem így, írtam egy szép motivációs levelet, leírtam érdekel a cég és dolgoztam már a területen illetve látom, hogy nincs üres pozicíójuk de a jövőre való tekintettel küldöm az önéletrajzom. Sok ilyen helyre be is hívtak utána.

4. lewis78 (válaszként erre: 3. - Amaunet)
2023. nov. 30. 07:51
A semilab ba ma megyek,de ott mindig hirdetnek,egész évben.Gondolom nem véletlen.Hidd el napi 4 órát tuti ezzel foglalkozom.Már állandó gyomoridegem van.Úgy érzem megkattanok.
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Lewis78)
2023. nov. 29. 21:20

[link]

Itt kerestél már? Jobb oldalon további szűrőket állíthatsz be.

A Semilab teszt technikusi szerintem jó "kiegészítőket" kínál.

[link]

Arra ne várj, hogy majd valaki beajánl valahova! Ma már minden helyet meg kell pályáztatni, ki kell írni.

Sok sikert!

2. Charlize (válaszként erre: 1. - Lewis78)
2023. nov. 29. 21:06

10+ éve kerestem munkát, más területen. 30 beadott önéletrajzból kb. 1 hívott be.

Mindenhova add be, ami csak szóba jöhet. Ha nincs konkrét állás, akkor adatbázisba.

Közben vezess listát, hova mire adtad be, hogy ha felhívnak, képben legyél.

2023. nov. 29. 20:10
28 év után megszűnt a munkahelyem.Ez volt az első munkahelyem.Most pedig elkezdtem állást keresni,de nagyon elvagyok keseredve.Nem igazán jelentkeznek a munkáltatók,pedig már a betanított munkákat is nézem.Igaz ki zárom a 3 műszakot és ahol jogsi kell.Van,de nem vezetek.A végzettségem elektroműszerész,és ilyen jellegű munkát is keresek.Ahol szerelni kell,javítgatni,de bármire nyitott vagyok,akár nyomdába is elmennék dolgozni,vagy gépkezelő ek,operátornak ,csak ne 3 és folyamatos műszak legyen Nem bírnám.Sajnos az ismerőseim,nem dolgoznak ilyen helyeken,így be se tudnak tenni sehova. Bp és Dél Budai agglomeráció lenne a prioritás.Gondoltam hátha van itt olyan aki ilyen helyen dolgozik és tud ajánlani valamit.Lehet a hirdetések fele kamu?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook