Álláshirdetések, álláskeresés nehézségei (beszélgetés)
Sokszor azt tanácsolják HR-esek, hogy megfelelő 'kulcsszavakat' kell beleírni az önéletrajzba, mert hiába az a dolga valakinek, hogy átnézze az önéletrajzokat, nem fogja mert rengeteget kapnak, főleg Bp környékén.
Viszont vannak programok amikkel szűrnek és ezeket a készségeket, tulajdonságokat szűrik.
Ilyen hosszú idő után van tapasztalatod bőven, így ennek néznék utána, hogy milyen készségekre ugranak a munkáltatók ebben a szakmakörben.
Valamint nem szeretik állítólag a word-ös önéletrajzokat, inkább pdf legyen. Ajánlják a Canva-t önéletrajz készítéshez. Motivációs levelet mindig az adott pályázathoz igazítsd. Fizetési igényt ha kérnek, akkor tól-ig célszerű megírni.
FB csoportokban is érdemes szétnézni, bár gondolom már ezen is túl vagy.
Nem igazán értem mert ritka már a jó szakember és elektroműszerészt minden cég akinek szüksége van rá nagy becsben tartja.
Igen, add be minden céghez amelyik szóba jöhet, sokszor tettem így, írtam egy szép motivációs levelet, leírtam érdekel a cég és dolgoztam már a területen illetve látom, hogy nincs üres pozicíójuk de a jövőre való tekintettel küldöm az önéletrajzom. Sok ilyen helyre be is hívtak utána.
10+ éve kerestem munkát, más területen. 30 beadott önéletrajzból kb. 1 hívott be.
Mindenhova add be, ami csak szóba jöhet. Ha nincs konkrét állás, akkor adatbázisba.
Közben vezess listát, hova mire adtad be, hogy ha felhívnak, képben legyél.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- Hatékony álláskeresési fortélyok
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Végkép elkeseredve, avagy hogyan tovább a nehézségekből
- Nagyon sok álláshirdetést látok otthon végezhető munkákról hivatalos álláskereső oldalakon. Ezek tisztességes munkák?