Albérleti szerződés (beszélgetés)
Ha az exed becuccol egy megemelt berleti dijjal (nyilvan ugyanugy fix 2 evet iratott volna ala a tulaj az uj szerzodesben), akkor a szakitaskor osszekotott volna a kozos lakas. Oruloj neki, hogy a tulaj miatt nem maradt a nyakadon es a lakasodban az ipse!
A jovore vonatkozoan meg hivd fel a tulajt! Mi honnan tudjuk mi a szandeka?
Miért ne lehetne? Ahogy a tulajdonosnak is lehet olyan kikötése, hogy csak egyedülállónak adja bérbe.
Nem értem pontosan az első hozzászólásodat, de ha jól értelmezem, lejárt a két év, és újabb fix időszak előtt állsz? Ha eddig megbízható bérlő voltál, talán a tulaj álláspontja is változott.
A jövőben ne köss szerződést "lesz, ami lesz alapon".
No már a tulajnál tartunk?
Pedig még a főbérlőről nem is volt szó 😁
miért nem engedte a tulaj a barátod odaköltözését, hiszen ketten könnyebben tudtok fizetni."
éS HA MÉG 10 "BARÁT" KÖLTÖZNE BE, MÉG KÖNNYEBBEN FIZETNÉK A BÉRLETI DIJAT
tÉGED ÉRDEKELNE HOGY A BÉRLŐD BIRJA-E EGYEDÜL VAGY NEM? Engem nem! Egy kiadó bérlemény nem munkásszállás
Valószínűleg egy főnek szeretné kiadni a lakását.
Ezt nem lehet menet közben csak úgy változtatni.
Természetesen, ha a kiadó hozzájárul, akkor minden további nélkül. De erre nem köteles.
A 2 éves fix időtartam már lejárt?
Mert amit írsz, abból nekem az jön le, hogy csak erre van aláírt szerződésetek.
Ha ez lejár és nem akarsz újabb fix idejű szerződést, ő meg nem megy bele a határozatlan idejűbe, akkor nincs más, mint új lakás keresése.
Ha a szerződést egy főre kötöttétek, akkor jogos, hogy nem engedi másnak az odaköltözését. Ma a barátod, holnap az unokatesód, és bárki más.
Szerintem a közjegyzői. De miért csak azt irta és a határozatlant nem?
Azt sem értem, hogy miért nem engedte a tulaj a barátod odaköltözését, hiszen ketten könnyebben tudtok fizetni.
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Eltartási szerződést kötnék
- Házassági szerződés: igen vagy nem?
- Felbonthatja e a tulaj az albérleti szerződést olyan dolog miatt, ami nem volt kikötés a szerződésben?
- Albérleti szerződés ügyvéddel vagy közjegyzővel?