Albérletezés-mindig rosszul döntünk, járt valaki így? (beszélgetés)
Hát a mai világban sokszor kell pofátlannak lenni.
Mikor a tv-ket vettük hipermarketben, akkor is alkudtam..ha ideadják ennyiért, akkor viszem a másikat is..
Amikor a tűzhelyet vettük tavaly, mondtam, ha adják mellé ajándékba azt a villanyborotvát meg azt a hajvasalót..(na csak a villanyborotvát kaptuk:D)
Gyereknek focikapu, hervis..utolsó darab..milyen már, hogy nincs kettő? Félárban visszük el csak..hát nem fél árban, de 40%al olcsóbban adták.
És meg sem lepődnek az alkudozáson, az eladók automatikusan mennek telefonálni.
És épp így volt az ingatlantulaj is anno..előttem jól megjárta, így szerintem bármit megtett volna egy megbízható bérlőért. Nagy összegű kauciót ajánlottam, ez már pozitív..:)
Hát én egyre inkább rájövök, hogy milyen szerencsés is voltam anno.:)
Igaz általában mindenhová én vittem szerződést, stb...de nekem olyan szupi tulajokat sikerült kifognom, hogy mindegyik azt mondta, hogy szóljak, ha bármi kell, meglesz. Az egyik helyen kicseréltettem a radiátorokat, mert sárgák voltak..:D
A másik helyen felújíttattam a fürdőszobát és még a csempét is én választottam bele..:DDD Ez déli fekvésű volt, redőnyök nélkül. Mondtam, csak akkor költözöm, ha lesznek..6 nap múlva volt redőny, jöttek festők festeni, színskálával, mert én dönthettem..:D
A végén viccesen benyögtem, hogy egyéb vágyam már nem lehet, mert minden megvan..kivéve egy díszített wc ülőke.:DDD Persze nevettem, mert poénnak szántam, és mondtam is, de másnap hozta.:))))
Életem végéig laktam volna ott szívesen...csak aztán hjaa..a szerelem elszólított abból a városból...:)
jesszusom :) Csak nme ti költöztetek tegnap a mi szomszédságunkba :)
A másik szomszédban nálunk is egy 90 körüli bácsi lakik, aki szó szerint bömbölteti a tv-t :)
A legtöbb társasházban vékonyak a falak. Ezzel kalkulálnod kell. Más is írta már előttem, hogy nem árt többször megnézni a környéket, beszélgetni egy két leendő szomszéddal. Ha pl. két vasárnap reggel is azt hallod a lépcsőházban, hogy gyerekek rohangálnak, gyakorolnak, stb. akkor az nagy valószínűség szerint így lesz később is.
Ha tartasz a gázkazános, konvektoros lakásoktól, akkor eleve nem volt jó ötlet beköltözni, bár szerintem meg lehet szokni. Én is távfűtésesben nőttem fel, viszont amikor összeköltöztünk a férjemmel akkor konvektoros, átfolyós gázmelegítős lakásba költöztünk, az elején baromi furcsa volt, hogy várni kell a meleg vízre. Ma már egyáltalán nem zavar.
Próbáld fölírni előre egy papírra, hogy mik az igényeid. Csendes környék, bulizósabb, iskola, ovi közel legyen e, melóhely közel legyen e...minden szempontot amit fontosnak érzel.
Nagyságot, panel, kertes, társas...szomszédok,..stb. így nem utólag jönnél rá, hogy dehát nem is ezt akartad.:)
Én három évig laktam albérletben. Két helyen. Az elsőről azért költöztem, mert a szomszéd gyereke vasárnap reggel 7kor kezdett gyakorolni. Zongorázni tanult...
De a második már jó volt. Előre tisztáztuk a tulajjal a fizetés részleteit, a rezsit, kb háromszor mentem megnézni a környéket, a házat, beszélgettem néhány lakóval...
Neked mik a gondjaid az albérletekkel?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔
- Hogyan érdemes kiadni egy albérletet?
- Tesó unszol, hogy fizessük mi anyunknak az albérletet, szerintetek kötelességem?
- Külföldön dolgozom, albérletet bérelek a cuccaimnak itthon
- Mennyi idő alatt lehet és kb. milyen kiadással jár albérletet és munkát találni Budapesten?
- Ha ingatlanos oldalon hirdetnek albérletet, kell szerződést kötni mindenképp?