Albérlet keresése átvágás nélkül, ingatlanosok kihagyásával (beszélgetés)
Szerintem az a "kiraklak"-rész nem annyira fér bele... Legalábbis ilyen hirdetéssel még nem találkoztam. De hát mindig tanul az ember.
(Látod: smile nélkül is lehet korrekten fogalmazni.)
Különös, hogy folyton beléjük botlasz, és hogy mind pont 7.000 forintot kér. Ezek kartellbe tömörültek ;)
Az ingatlan.com-on, az ingatlan.net-en, az alberlet.hu-n, keress, itt valószínűleg nem fogsz ilyenekkel találkozni. A kockásfüzetben a konyhaasztalon címeket bogarászó Mancinénik ideje rég lejárt. Ezen kívül a nagyobb ingatlanirodák honlapjai is tele vannak ajánlatokkal.
Az már egyfajta szűrő - számomra legalábbis - ha a tulajdonos hajlandó az éves bérleti díj 10%-át egy irodának kifizetni a bérlőért.
Na, a mai első hívásom megint a 7.000 Ft-tal kezdődött:D Persze, hogy rögtön ki is nyomtam.
MIT KÉPZELNEK EZEK????
Köszi a válaszokat, azt meg főleg, ha küldtök nekem megbízható oldalakat:)
Kicsit elegem lett, hogy akármit talál a gyerek, vagy mi, és felhívjuk, egyből egy "ilyen ajánlat" hangzik el...:(
Szia!
Valóban vannak ilyen túlkapásaik az ingatlanosoknak, de azért ellenpéldát is tudok mondani.
Mi is hirdetünk, ingatlanos kiadja a címünket (nekünk ingyen van, bár nem lakás, csak szoba), és előfordul, hogy a jelentkezők ugyanilyen felháborodással fogadják a mi valós feltételeinket...
Sajnos ez benne van, mert az ingatlanos nem a te és az én érdekeinket nézi, hanem, hogy le tudja védeni magát, hogy mennyi címet kiadott.
De azért a saját tapasztalatom alapján nem ez a jellemző.
Aki jelentkezik, 90%-ban tudja, hogy nem kacsalábon forgó palota fog elétárulni. :-)
Általános információhiány viszont a kaució! Ez tényleges! De nálunk egyéb félreinformálás nem történt.
...lehet Budapesten kiadó lakást találni?
Az a helyzet, hogy nem igazán találok olyan oldalt, ahol magánszemélyek hirdetnének.
Az ingatlanosok a következő "trükköt" alkalmazzák:
szinte mindig található egy szinte gyanúsan kedvező feltételekkel kiadó lakás, kaució nélkül... Amire egyből ráharapsz.
Aztán felhívod, mire ingatlanos közli, hogy JAA, IGEN, DE NEM ANNYI, HANEM annál minimum egy 10-essel több...
És NEM, nem lehet csak úgy megnézni, csak ha bemész hozzájuk, ahol leperkálsz 7.000 Ft-ot, ennek fejében ők adnak Neked legalább 50 címet, ezekkel a feltételekkel!!!!!!! (mármint hogy olcsó, kaució nélküli, ugyanazon a környéken, stb. stb.)
Először örülsz, DE JÓÓÓÓÓ!! :) :) Meglesz a gyerek álmainak - no és a mi pénztárcánknak megfelelő - albérlete.
Elkezded hívogatni a listát: az első, amire "ráharaptál", ugye az nem annyiba kerül, hanem többe. A listán következő 3-4 számon nem kapcsolható előfizető.
De Te nem adod fel, hívod tovább. Kicseng.... végre felveszik... IGEN, még kiadó a lakás, NEEEEM, nem a belváros. És DEEE, kell kaució. Oké, hívod a következőket. Kicseng, nem veszik fel, vagy nem kapcsolható előfizető,
Aztán úgy érzed, MAJD MOST.
Igen, még kiadó a lakás. Igen, tényleg ennyiért. Ja, NEEEEM, fürdőszoba nincs, csak szoba-konyha....
Hívod az ingatlanost... enyhén felháborodva. Mégis neki áll feljebb, hogy Ő mennyi címet odaadott, ne mondjunk már ilyeneket...
Nem csak velünk történt ez meg két egymást követő évben, hanem ismerőssel is.
Vélemények?
Illetve MEGOLDÁS????
Köszönöm, ha segítetek.
További ajánlott fórumok:
- Tud nekem valaki ajánlani jó ingatlanost?
- Hogyan tudám kiírattatni a volt férjemet az ingatlanomból?
- Ingatlaniroda, ingatlanos probléma
- Ki tudja, hogy Budapesten milyen a 18. kerület? Itt az ingatlanok olcsóbbak mint máshol, miért van ez? Köszönöm a válaszokat!
- Hogyan lehetek haszonélvező a gyermekem nevén lévő ingatlanon!?
- Ha ingatlanos oldalon hirdetnek albérletet, kell szerződést kötni mindenképp?