Tud nekem valaki ajánlani jó ingatlanost? (tudásbázis)
Amúgy ha 2 hét alatt elment a lakás, ami a kamu sztoridban van, az szakmai hiba. Annyit jelent a mai pörgő piacon, hogy túl olcsón adtátok volna el, mondom, ha igaz lenne, amit írsz, kedves ingatlanos.
Nekem is jöttek ilyen szöveggel, hogy ők garantáltan eladják a lakásunkat egy hónap alatt. Jót röhögtem, mert áron alul én is el tudom adni, két óra alatt is. Inkább kihagytam őket a zsíros buliból, és a magam szabta áron adtam el 3 hónap alatt.
Ne higgyetek a hülye szövegeknek, ma mindent el lehet adni. Ingatlanos nélkül.
Ügyes önreklám, főleg ma, amikor magáról pörög az ingatlanpiac, és MINDENKI az ingatlan.com-on és a jofogas.hu-n adja el az ingatlanját.
Nincs olyan ingatlanos, amelyik mást tenne azon kívül, hogy ezekre az oldalakra meg a saját honlapjára feltölti és kész.
Miért fizetne ki bárki 2-6%-ot nekik a háza árából? Semmit nem dolgoznak érte.
Sziasztok!
Tudok ajánlani megbízható, kedves, segítőkész ingatlanost, aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját, hétvégén késő este is elérhető.
Budapesten a legolcsóbb ingatlanos, mert egyéni vállalkozó, ezért mindent megtesz,
hogy sikerüljön az eladás.
A teljes adásvételt lebonyolítja az adásvételi szerződéskötésig.
Akit érdekel, annak szívesen megadom az elérhetőségét privátban, mert kevés az ilyen ingatlanközvetítő.
Sziasztok!
Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani magunkat. Frissen induló, ingyenes ingatlan hirdetési oldal:
www.ingyu.hu
Ingatlanok Gyűjteménye!
Szeretettel várunk minden hirdetőt és lakásra vágyót.
Igen, az ilyenek mind ingatlanosok sajnos.
Én nem igazán jutottam előrébb, és szerintem nem is fogunk, mert máshogy alakultak a dolgok, és nem cserélünk lakást.
Annyi, hogy volt érdeklődő, de sajnos nem volt komoly. Persze azóta is különböző ingatlanos ajánlja magát előszeretettel.
Egyébként meg a legjobb az volt: találtunk egy papírt lépcsőházban, "sürgősen eladó lakást keresek" szöveggel.
Na mondom szerintem tuti ingatlanos, de azért egy telefont megér, nem veszítek semmit. Na persze hogy igazam lett! :)
Csak logikusan gondold végig: kimegy valaki beszélget veled, fotóz, alaprajzot rajzol. Feltölti a hirdetésedet, másik akárhánnyal együtt. Mit fog mondani az érdeklődőnek az aki a telefont felveszi? Valószínűleg sose látta a lakásodat, csak a leírás és a fotók alapján mesél.
A bejövő hívásokat rád zúdítja, úgyis te fogod mutogatni, informálni, ő meg hozz a számlát az 1%-ról.
Hogy hozza össze a vevőt és az eladót?
Nem akarlak lebeszélni, csak gondold át előtte.
Azt írják, hogy szűrik az érdeklődöket. Ezt írják:
-az ingatlan előnyeit bemutató 20 db fénykép elkészítése;
-vevő centrikus hirdetési szöveg megírása;
-digitális alaprajz megrajzolása;
-ingatlanhirdetési portálokon való megjelentetése, köztük az ingatlan.com-on kiemelve;
-bejövő hívások kezelése, valódi érdeklődők kiszűrése;
-a vevő és az eladó összehozása, közvetítők nélkül.
Amit elmondtam, ott nem arról volt szó, hogy a tulaj több embernek is el akarta volna adni a lakást, hanem hogy konkrétan bele hazudott a képünkbe az ingatlanos, hogy kb 1-2 millió hitel van a lakáson. Ez még nem probléma, mert ha mi fizetünk, akkor ugye lekerül róla a hitel. De mi 6,3 millióért vettük a lakást, és úgy nem is kapunk rá hitelt, hogy ha 8,8 millióval van alapból megterhelve. Vissza dobja alapból a bank a hitel kérvényünket. És akkor fölöslegesen fizettünk volna mindent, a földhivatal legalább 3x6700, a 25.000 ft-os lakásfelmérés, ügyvéd, stb...
De ezen már mi a férjemmel túl vagyunk, veled pedig szerintem kicsit el is beszélünk egymás mellett, így hagyjuk a témát, hátrafelé nem szoktam nézni, csak előre :)
Szerintem gondold végig, a 3% sem kevés, egy panelhoz nem kell ingatlanügynök. Ez a lakás a paramétereivel el fogja adni saját magát.
Csinálj néhány előnyös fotót, rajzolj egy klassz alaprajzot és hirdesd meg az ingatlan.com-on, az ingatlan.net-en és néhány ingyenes oldalon. Aki komolyan keres, az az előbbi kettőt használja.
Ez csak egy hirdető rendszer. Nem szűrik az érdeklődőket. Nem tudom mennyiért akarod eladni a lakásodat, de gondold végig, annak 1%-áért te is adhatsz fel hirdetést.
Nem mindegy neked, ki hív fel, az érdeklődő, vagy tőlük egy adminisztrátor?
Kérdezd meg, milyen oldalakra kerül a hirdetés, hányszor jelenik meg, stb.
Azt az ügyvédet azonnal főbe lövetném, aki a tulajdonos által odavitt tulajdoni lappal szerződést csinál.
Ne kérj mint eladó, mert felelsleges kiadás, az ügyvéd felelőssége, hogy szerződésképes legyen a tul lap a szerződés pillanatában, és úgyis lekéri elektronikusan.
Ha valaki trükközni akar, és ugyanazon a napon több vevőnek is el akarja adni a lakását, akkor az a vevő nyer, akinek a szerződése hamarabb ér be a Földhivatalba, ő van birtokon belül.
A többi polgári perben futhat a pénze után.
Más a megvilágítása, hogy miért nagyobb biztonság a vevőnek, ha nem a tulajtól kéri a tul. lapot?
Szerezd be a sajátodat, kérd meg az ügyvédedet, hogy a Takarnet-ről szedje le, 1000-2.000 forint lesz, azt mutogasd a vevőknek, de úgyis sajátot fognak beszerezni a szerződéshez.
Ezt jó tudni, köszi. :)
Ti azt soknak tartjátok? Nektek is kertes a ház?
X. kerületben, Kőbányán a Sibrik telep végén. Most költöznek ki az albérlők és üresen fog állni, emiatt nekünk meg duplarezsit kell majd fizetni, mert mi nem abban lakunk. Alapfűtésnek mennie kell, meg a többi alapdíj.
Szóval most már el kellene adni, mert amúgy meg nagyon aranyos kis házikó.
Hát igen, tudom...
Mondjuk a Balla ingatlan is megkeresett, ugye ők az egyik legolcsóbbak a 3%-kal, és ott nem kizárólagis a szerződés. Még azon is agyalunk.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudám kiírattatni a volt férjemet az ingatlanomból?
- Ingatlaniroda, ingatlanos probléma
- Ki tudja, hogy Budapesten milyen a 18. kerület? Itt az ingatlanok olcsóbbak mint máshol, miért van ez? Köszönöm a válaszokat!
- Hogyan lehetek haszonélvező a gyermekem nevén lévő ingatlanon!?
- Tud valaki ajánlani nagyon jó ingatlanost, aki tényleg oda teszi magát, illetve megfizethető áron dolgozik?
- Ha valaki kifizeti a hitelemet akkor milyen jogai lesznek az ingatlanomban?