Akvárium tisztításáról, karbantartásáról, halak etetéséről (tudásbázis)
Szia! Akkor szokott nagyon bealgásodni, amikor világos helyen van. Ablak mellett van? Éri közvetlen napfény?
Az akváriumot ha sötét helyre rakod, akkor kevésbé algásodik. Nálunk a folyosón van, nem is éri tulajdonképpen természetes fény, vagy csak minimális. Sosem algás, sosem kell tisztítani, sosem kell vízcsere. Csak pótolni szoktuk a vizet, ha egy pici elpárolog. Ennyi.
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy a víz nagyon hamar algásodik,zavaros!Egy hete hogy teljes vízcsere volt,de nagyon zavaros!60l az akvárium 12db hal van benne,guppi-molli,alga evő stb.
A szűrő és levegőztető egész nap megy,csak estére van kikapcsolva,a halak csak este kapnak enni.
Aki tud segítsen!!
Köszönöm előre is!:)
Köszi
Kedves Akvaristák!
Nemrég óta van akváriumunk, így a tapasztaltakhoz fordulnék segítségért...
Aranyhalunk ügyében..
A farokúszója alul összesodródott, és sokat van az akvárium alján fejjel lefelé.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mi baja van? Lehet gyógyszerrel kezelni?
Várom választok mielőbb!!
...remélem megmenthető a hal, mert néha úgy néz ki nincs már sok hátra neki..
Helló olyanbn kérnék segítséget, hogy állandóan zavaros a víz az akváriumban.Van a legalján folyami homok, meg sima kavics, és van benne még fekete piros szinezésű meg barna.Mindet leforráztam mielőtt beletettem az akváriumba.Van ezemkívül még benne 3 élőnövény ,meg moha, csigák, 1 kerámia ,meg sok guppi, 2 feketemolly, meg 2 xifo.Van benne vízforgató szűrővel, meg vízmelegítő, fénycső a tetején.És 600 l-es az akvárium.Ja és még van benne 2 műanyag növény.A víz állandó hőfoka 24 fok.etetésnél a vízforgatót kihúzom.Lemezes és szemcsés kaját kapnak felváltva.
A vizet kicserélés után pár órával jra ki tudnám cserélni.Mert olyan zavaros miint af ene.A barátnőm, akitől a guppikat kaptuk, Ő azt mondta, hogy a folyami homokot keverik állandóan fel a halak, és addig nem is lessz tiszta amíg benne van.
Mondana nekem valaki valami okosat erre?
köszi
hal:DDD
google-ird be
Kezdetben én is aranyhalas akváriumot szerettem volna csinálni, de az kicsit elkeserített, hogy egy 100 literes akváriumba 4-5 aranyhalat tehettem volna.
Én a fehér aljzatot minden halra érvényesnek gondolom. Legalábbis én úgy olvastam. A sötét talaj egyébként is szebben kiemeli a színüket.
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem: igaz az, hogy a halaknak ÁRT, ha fehér az akvárium alja?! A kereskedő azt mondta, hogy fehér aljzattal nem érzik magukat biztonságban a halak. Pedig az aranyhalak lakta akvárium szerintem gyönyörű néhány szebb vizinövénnyel. Vélemény?
További ajánlott fórumok:
- Mosógép tisztítása - ecettel?
- Mosógép tisztítás
- Mosógép tisztítás (nem az adagoló)...hogy csinálod?
- Ha a szomszédom szeretné a házát karbantartani, köteles nekünk szólni, hogy mikor szeretné elvégezni a munkálatokat?
- Vastagbél tisztítás?
- Ötleteket kérek műanyag ablakon maradt szigetelőcsíkmaradvány tisztításához