Akinek óvodás gyermeke van, este hánykor és mennyire könnyen alszik el? (tudásbázis)
4,5 éves középsős a kisfiam.
Az oviban 95%-ban alszik, általában a legtovább, de legalább 2 órát.
Reggel a kicsi órájára kel (pedig nincs katonai tábor otthon:) 6.45-kor, hétköznap, ovis napokon legkésőbb 20.30-21.00-kor alszik.
Este vacsora, meseolvasás, fürdés, alvás.
nem szokott kimászkálni.
Hétvégén is 2-3 órákat alszik, reggel max. 8-kor kel, este ugyanígy max.21.00-kor aludnia kell.
Parom nem toleralja ... !
Ez ugyan a szemely ki depreszmaniakus ?
No tudod en egyedul neveltem a csordam de ma mar felnöttek es nagyi is lettem az uton több x .No es pont emiatt hogy egy ilyen b..f..t ne hozzon a sors az eletembe egyedul voltam sokaig. Hogy lehet hogy nem tudtad leolvasni a signalokat a parodrol ? ha ott hagyott mar egy gyereket akkor masra nem utal csakis arra hogy nagyon de nagyon önzö.
Ha nalom valaki igy turelmetlent addot volna be akkor abban de komolyan abba pilantban repult is ki a csaladbol! Nem tudsz egyedul elni , ne vidd a lanyaid sorsat es eletet egy mentalisan labil emberel valo viszonyod miatt a aldozatt oltarra .
5 éves a lányom mindig us nagy alvasigennyel mint a 15 honapos öccse is. ( ez nagy mazli:-)
Ovis napon:f9-kor agyban van,latom rajtam kivul mindenki tudja mikor alszik el a gyerek.. Hát en nemtudom. Adok neki puszit becsukom az ajtot es legkozelebb reggel f8-kor az ebresztonel talalkozunk amikoris alig tud felkelni.
Hétvegen 3/4 9-kor van agyban es ha az occse nem orditja fel f8-kor akkor volt h f9-kor ebresztettem már.
Középsős a fiam,alszik délután (itthon is,oviban is),este tízkor alszik el.
Az öccse itthon van,neki is ez a menetrend.
Ha nincs ovi,akkor is 10-kor alszanak,de sokszor délelött 9.30kor keltem őket,mert maguktól nem kelnek fel elöbb.
A fiamnak nagyon kevés az alvás igénye már kis kora óta.Így még aludt az oviba este 9-10 között aludt el akkor is többszöri figyelmeztetésre.Ez most se változott sokat de már sulis így 8-9 között el alszik de van hogy nem bír.Gyereke válogatja kinek mennyi alvás kell.
A pároddal kapcsolatban annyi a véleményem ha nem érzed biztosnak hogy bírja előbb utóbb bevonzod hogy tényleg így legyen.Ülj le vele és beszéld át a dolgot majd a lányokkal is és végül négyen beszéljétek meg hogy ki mit vár el és mit szeretne a lányokat is hallgassátok meg.Ők már el tudják mondani mi zavarja őket és mit szeretnének másként.Ha tesztek érte biztos jobb lesz a helyzet.
Igen, egyetértek veled :-)
Volt már, hogy leültem vele (a párommal) beszélgetni, és mondtam neki, hogy úgy tűnik, néha már "sok" neki két 5 éves gyerek így 50 évesen. Viszont amikor megismerkedtünk, akkor is tudta, hogy mit vállal. Azt is mondtam neki, hogy ha ezt nem tudja bevállalni, akkor mondja meg őszintén, és ne raboljuk egymás idejét. De nem ment el :-)
Neki is van egy lánya, 12 éves, viszont már kb 5-6 éve nem él vele, vidéken lakik a kislány az anyjával. Mielőtt összejöttünk, ő 3,5 évig egyedül élt. Tehát halmozottan "hátrányos" a helyzet.
Viszont ez azért nem kevésszer eszembe jut, hogy mikor mondja azt, hogy köszi, de nekem ez már sok.
A lányok az oviban alszanak. Mit tehetnék, hogy gördülékenyebb, és hamarabb legyen az esti elalvás?
Én az apjára is rárivallok,ha egy kis szeretgetésért jön a gyerek és nem tolerálja....
Hamar felnőnek,mindig szeretheted a gyerekeket,de ezt nem sokáig igénylik,és most kell nekik megadni,tinikorban már egy puszit sem adhatsz nekik.
A párod nem mai kiadás,tudnia kell,hogy ha kell az anyjuk akkor a gyerekek is,gondokkal is és szép időszakokkal is.
Nekem 5 évesek az ikerlányaim. Rám ütöttek szerintem, mert én sem voltam, és most sem vagyok nagy alvó. Este nagyon nehéz az elalvás, 9kor már nagy szó, hogy Hanna alszik, de Flóra csak fél 10kor. Reggel 6kor meg fent vannak.
Szerintem az is nagyot nyom a latban hogy (igaz, már egy éve) új párom van, a lányaim és a párom kapcsolata nagyon jó. Viszont szerintem féltékenyek is valamilyen szinten a lányok, mert elalvás előtt még legalább 3-4szer bejönnek hogy "anya csak meg szeretnélek ölelni". A párom persze ezt nem annyira tolerálja (a 3-ik ilyen után). ő 50 éves, gondolom ez is számít. Mi a véleményetek?
Változó.Esős időben,ha nem viszik ki őket akkor nehezebben van hogy este 10 felé alszik el.Most,hogy kint voltak minden nap legkésőbb fél 9-kor már alszik.
Illetve az sem mindegy milyen nap van.Hétfőn még pihentebb,míg pénteken már fáradt,nyűgös,hisztisebb.
További ajánlott fórumok:
- Férfiak mennyire könnyen fogadják el más gyermekét?
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- Orrmandula megnagyobbodás. Van olyan, akinek a gyermekének ilyen problémája volt (van)?
- Volt már valakinek gondja gyermeke pedadógusával? Meddig mehet el, mibe szólhat bele?
- A te gyermeked könnyen elalszik délután?Mit csinálsz vele, hogy hamarabb elaludjon?
- Új párod, és gyermeked, könnyen elfogadták egymást? (kicsi gyerekekre gondolok, 1-4 év között)