Akinek 1 és 0, 75-ös a szeme azok hordanak közületek szemüveget? (beszélgetés)
Nekem mindkét szemem nullás, de cilinderes. Kontúrtalan, életlen minden szemüveg nélkül.
Tv-nézéshez, sz.gépezéshez, olvasáshoz mindenképp felveszem.
ha nem volt "kényelmes" látni a szemüveggel , akkor az a dioptria túl erős volt Neked!
Sose számítógépes bemérésen nézesd meg, hanem mindig szemészorvosnál, a számítógépes bemérés gyakran "túlmér"
mínuszos vagy pluszos?
nekem kb. ilyen dioptriáim vannak (mínusz), de szemüveg nélkül vezetni nem mernék, és ugyan itthon nem hordom, de mivel távolra nem látok tökéletesen nélkülük, ezért hordok szemüveget.
Nem feltétlenül az eredménnyel van gond műtét esetén, hanem ez túl kicsi dioptria ahhoz, hogy megkockáztassanak egy csomó lehetséges szövődményt, amiről egyébként közvetlenül a műtét előtt egy oldalas listát adnak.
Valamint amíg egy 6-8 dioptriás ember a fenekét csapkodja örömében a földhöz, ha leviszik neki -0,5 D-re a hibáját, nem biztos, hogy a -0,75 D kiinduló dioptriáddal elégedett lennél, ha rajta maradna akár csak -0,25 D.
Ezért nem vállalják, vagy nem szívesen az alacsony dioptriát.
Akkor hozzá lehet szokni?
Gondolom a kontaklencsénél nincs ilyen fura érzés
Van olyan, mikor a kisgyereknek elkezd romlani a szeme, de tinédzser korára kinövi,vagy mifene.
Nekem tinédzser koromban kezdett el romlani és azt mondták a 20-as éveimben meg áll majd.
Bizonyára olyan is van, ami nem romlik tovább.
Mikor először hordtam és mikor erősebb lencsét kaptam, nekem is olyan fura volt, mint amit a 8-as bejegyzésben leírtál, de ezt 2-3 nap alatt megszokja a szem.
Hát nem tudom, nekem a lencsével nem volt ilyen tapasztalatom, lehet, hogy mert már hozzászoktam a szemüveghez valamennyire. Viszont emlékszem, a szemüveg először nekem is ilyen volt :)
Szerintem nagy körömmel is lehet lencsét berakni, mivel az ujjbegyedre is lehet tenni, és onnan a szemedre, nem muszáj az ujjhegyre rakni. Csak gondolom azért óvatosabbnak kell lenni
Én is gondolkoztam már rajta bár gondolom nagy körömmel a berakása nem megoldható:((
A szemüveg viselése után furán éreztem magam minden tök éles volt mintha nagyitóba néznék és ha lenéztem akkor úgy mentem mint egy gólya nagyokat léptem:((((Ez a kontaklencsénél is így van??
És ez romlik?Nekem azt mondta a dokiné, hogy nem fog
Igaz nem hordok szemüveget.((Mert látok de azért homályosan
Gondolkoztam a szem műtéten de azt hallottam ilyen kis dioptriánál ne lesz nagy eredmény hogy miért nem tudom tán a rosszabb szemet tudják tökéletesre csinálni?:(
Szia! Én 0,5-össel kezdtem 9 éve.
Most az egyik 1,5-ös, a másik 2-es, de már megállni látszik a romlás.
Anyumnak a jobb szeme 1-es a bal 0,75-ös és hord általában szemüveget.
Nekem a jobb szemem -0,75-ös, a bal meg -5-ös és kell a szemüveg, anélkül vaksi vagyok...
További ajánlott fórumok:
- Volt valakinek közületek halálközeli élménye?
- Van olyan közületek, akinek a párját a szülei valamilyen oknál fogva nem fogadták el? Megoldódott a probléma?
- Van valakinek közületek kopasz tengerimalaca? Érdemes venni? Aranyos?
- Volt már közületek valakinek memória problémája?
- Testvérfellépővel van valakinek közületek tapasztalata?
- Van közületek valakinek saját weblapja?