Akik nem szedhetnek fogamzásgátló tablettát... Mivel védekeztek? (beszélgetés)
Ismerős a probléma.
A hormonmentes kúp, tabletta macerás és nagyon sokan teherbe estek mellette, van ilyen fórum.
A hormonmentes spirállal ugyanez a helyzet, sok ilyen babát ismerek, plusz olyanokat nőket, akiknél a gyulladásnak visszafordíthatatlan következményei lettek. A hormonos nem jön szóba olyannak, aki érzékeny rá, mint én is.
Az injekciót ugyanígy el lehet felejteni, aki még a gyógyszert sem bírja, nem is gondolhat ilyen dózisú hormonra. Még belegondolni is, vááá...
A pesszárium használata meg beszerzése is macerás, és ellenőrizhetetlen.
Akárhogy osztottam szoroztam nekem sem maradt más, mint az óvszer vagy a megszakítás.
Az óvszer biztosabb, de macerás, a megszakítás meg nem annyira biztos.
Én sok évig óvszerpárti voltam, míg nagyon nem vágytam babára. Utána már nem volt ez olyan fontos kérdés és megszíktásra váltottunk, 4 év alatt nem volt gond azzal sem.
Az előváladékban is olykor előfordulnak élő spermiumok, de nagyon ritkán, és nagyon kis számban.
Lényegében csak elméletileg lehet az előváladéktól teherbe esni.
Kézzel lábbal!! :-)
Vannak ezek a krémek.. hüvely kúpok. most nem jut az eszembe a neve... 10 perccel előtte kell felhelyezni, vagy kenni.. nem tudom ezek hormon tartalmúak e. Nekem azért nem jönne be egyik sem, mert nem szeretek előtte rákészülni, hogy drágám bekentem.......
Azért a pesszáriumnak spermicid géllel kiegészítve vagy akár a Leát is mondhatom elég jó a pearl indexe.
Mikor épp nem ovulálsz akkor szerintem biztonsággal alkalmazható, mikor pedig épp érik a pete akkor pesszárium + megszakítás.
eleve en sem ertem, hogz te miert reagaltal a kommentemre, amit nem neked irtam. csak ezutan reagaltam en a tiedre.
latom, megint rosszul emlekszel... :-D
Anno én is voltam ilyen dilemmában, alaposan körbe jártam mindent, és ez a vélemnyem:
spirál:mesterségesen folyamatosan gyulladásban tartja a méhet, és csak szült nőknél alkalmazzák, így kizárt
pesszárium: orvos szerint nem biztonságos, mert könnyen elmozdulhat és nem tudod ellenőrizni, nincs kontroll, szóval vagy véd vagy nem
Lea pesszárium: a sima pesszáriummal ellentétben ez vákuummal rögzül, így nem tud elmozdulni, és nem jutnak be a kis fickók. Csak sajnos nem mindig jön létre a vákuum.
Injekció: Én féltem a szervezetemet, hogy egyszerre egy évnyi hormont fecskendeznek belém, eléggé meg tudja zavarni a hormon rendszert.
Óvszer: ellenőrizhető, a hormonokat nem zavarja össze, higénikusabb, és még olcsóbb is tud lenni!
Hát nem ezért jó a fórum, hogy akár olyan dolgot is megtudhatunk, amit eddig nem ismertünk?
Én is csak pár éve hallottam először konkrétan a Mirenáról.
Úgyhogy, aki nem akar teherbe esni, nem tervezetten, annak vannak lehetőségei ;-)
nem azt kerdeztem, hogy van-e hormontartamu spiral, vagy hogy hanyfele spiral letezik, hanem azt, hogy alapvetoen hormonmentes.
amit persze folosleges volt megkerdeznem, hiszen tudom magam is...
amugy koszi a megint nem ide tartozo valadszt. :-(
Van már olyan spirál amiben van hormon is, ezt az orvosok többsége nem szűlt nőknek is ajánlja, mert méhnyakrák és miómák megelőzésére is jó .
Elég drága, viszont hosszútávú.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok mondani olyan fogamzásgátló tablettát ami nem 8 ezer forintba kerül és nem hizok tőle?
- Ki milyen fogamzásgátló tablettát szed, ami jó is?
- Hány éves korban kezdtél fogamzásgátló tablettát szedni?
- Lindynette fogamzásgátló tablettát elkezdjem-e szedni, vagy ne? Meghízok-e vagy ez már a múlté, a hízás a tablettától?
- Elfelejtettem bevenni 4 napi fogamzásgátló tablettát...
- Lett valakinek valami betegsége fogamzásgátló tablettától?