Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Örülök a topicnak, mert így meg tudom osztani veletek a saját élményeimet.
Éppen 1 hónappal ezelőtt szültem az István kórházban, november 26-án született meg a kisfiam, Zalán.
Aki szült, az nyilván tudja, hogy nem csak szülni megy a választott kórházba, de laborba is folyamatosan kell járni, na meg a ctg, ultrahang és így tovább. Tehát nem csak egy osztályt lát az ember, meg nem 1-2 munkatárssal találkozik, hanem nagyon sokkal. Nekem nagyon jók a tapasztalataim minden osztállyal és minden munkatárssal (munkatársakkal vagy semleges, vagy nagyon jó!).
A kórház szülőszobája nagyon szép, otthonos. A terhesség alatt lehetőség van szülésfelkészítő előadásokon részt venni náluk heti egyszer (6 alkalom), ami nagyon jó, hasznos, és legalább a kispapák is egy csomó infót kapnak, ami azért is jó, mert ők nyilván lustábbak az infóbegyűjtésben.
De ami igazán nagyon pozitív volt, az a csecsemő osztály és a gyermekágy. Nekem elég nehéz szülésem volt, egészen a 3. nap reggeléig nem voltam benne biztos, hogy hazamehetünk időben. Nehezen épültem fel, a baba nagy volt, én meg hozzá képest kis termetű, és nagyon nehezen mozogtam, vért is kaptam.
Képtelen voltam a babát ellátni (csak szoptatni tudtam), és nekem rengeteget segítettek a csecsemősök. Több helyen olvastam, hogy nem segítettek nekik egyáltalán. Lehet, hogy maguktól nem loholnak ott mindig a kismamák nyakában (egyébként mindkét műszakban körbementek, hogy minden oké-e), de ha bemész és kérdezel, borzasztóan segítőkészek.
Szoptatás, baba ellátása, fürdetés, köldökcsonk kezelés, baba megnyugtatási módszerek. Hogy van tejem, és nem hagytam abba a szoptatást a sebes mellbimbók ellenére, azt többnyire nekik köszönhetem. Mindenki nagyon kedves volt, imádják a babákat, és tiszta szívvel végzik a munkájukat. Éjjel, nappal mehettem, mindig segítettek nekünk.
Mi ajándékcsomagot is vittünk a csecsemősöknek, mert szerettük volna meghálálni, hogy ilyen lelkiismeretesen végzik a munkájukat.
A szobák kicsit zsúfoltak viszont. A 3 éjszakából az utolsót már alapítványi szobában töltöttem, amiért fizetni kell ugyan, de szerintem megéri. Sokkal jobb így vendégeket fogadni, és nem zavart, hogy sír az én babám vagy a többieké.
Aki az István kórházat választja szülése helyszínéül, az szerintem nem fogja megbánni! Én a következő babámat is náluk szeretném megszülni.
(Választott orvosom Petik doktornő volt, és Józsa Andrea volt a szülésznő mellette. Mindkettő szuper választásnak bizonyult!)
Eni
Sziasztok!
Szült valaki Dr. Ambrus Zoltánnál? Vannak tapasztalatok? Azt hallottam, ha komplikáció van, pánikol, nem tud egyedül dolgozni...ez igaz?
Szia!
Bocsi.. most tévedtem ide :)
Március végén szültem, nem volt látogatási tilalom akkor. Szerencsére! :)
Nem volt annyira nagy a forgalom, 3 éve decemberben sokkal nagyobb volt a tumultus :)
Amúgy én is márciusban szültem... (03.03.)és tök izgultam, hogy hideg lesz, hó lesz, nem érünk oda, látogatási tilalom (60km-re lakok a kórháztól), stb. :)
De pont aznap amikor mentünk szülni és amikor jöttünk haza, gyönyörű szép tavaszias idő volt, sőt...szinte már meleg volt! Úgyhogy Csivir remélem nektek is majd ilyen szép időtök lesz és járvány sem lesz! :)
:-( persze érthető, csak nekem ez egy olyan kiábrándító tény volt, az én előzőm is februárban született...és császárral..és az egyágyas alapítványiba se jöhetett be velem a férjem a tilalom miatt, pedig igencsak elkelt volna a segítsége, két napot végig algopyrineztem emiatt. Ez nem az Istvánban volt, ezért kérdeztem csak, ott mi a szokás.
De most reménykedem, egyrészt most márciusban szülök, talán addigra már nem lesz járvány...másrészt pedig szeretném elkerülni az újabb császárt. Hátha..
Szia Csivir!
JELEN!
Lányom 2010. áprilisában császárral született, és 2012. szeptemberében természetes csodálatos szüléssel világra jött a fiam!
Szia, köszönöm :) Januárban fogok szülni, csak a költségvetés miatt muszáj képben lennem, az orvosnak sem tudom még mennyit adjak, mert Ő nem szokott árat mondani...Rá bízza az emberre.
Krisztát rendesen felfogadtad, vagy Ő is ügyeletes volt?
Szia Sasa!
Én nála szültem 2 éve. Szuper!!! Tudja a dolgát, az ügyeletes doki csak az utolsó nyomásra jött be, Kriszta profi módon csinált mindent, amíg kórházban voltunk benézett minden nap hozzánk. Én elbénáztam a dolgot, nem kérdeztem tarifát, így 40-et adtunk neki. Állítólag e körül szoktak. Mikor szülsz? :)
Én is Kosztinnál szültem, a legjobb kezekben vagy :))
Ő egyébként Diószegi Évával szeret együtt dolgozni, legalábbis ez 2009-ben még így volt :) De szerintem nem változott a dolog :) Én őt ajánlom, de csak akkor, ha aránylag sűrűn tudtok mostantól találkozni :) Illetve alapból szülésznőt csak akkor fogadnék még egyszer, ha tudom, hogy legalább 4-5 ször találkozok vele szülés előtt :)
Vagy pedig az Andreát ajánlanám, neki sajna nem tudom a vezetéknevét.
Nekem elfogadták a 2009-es házassági akvi kivonatról a másolatot, nem kellett friss....
Az eredetit meg sem nézte a nő....
Köszi:)
Augusztus közepére vagyunk kiírva, de már kezdek készülni rá, mert Zsófi is két héttel korábban jött...
További ajánlott fórumok:
- Akik a Flór Ferenc Kórházban szültek, segítsetek légyszi!
- 2010. márciusában szültek a Jahn Ferenc Kórházban
- Akik a János kórházban szültek, szeretném megtudni, ki melyik szülésznőnél szült? Keresek egy szülésznőt, csak nem jut az eszembe a neve.
- Véleményeket szeretnék olyan anyáktól, akik a Flór Ferenc kórházban szültek ügyeletesnél, hogy mik a tapasztalatok!?
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Akik már szültek vagy szülni fognak hatvani kórházban!? Vélemény az orvosokról stb...